Kolašin: Još pedesetak radnika višak

U službi predsjednice Opštine Željke Vuksanović biće troje zaposlenih, među kojima su šef službe, samostalni savjetnik za odnose s javnošću i menadžer
1 komentar(a)
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 15.04.2016. 16:29h

U službi predsjednice kolašinske Opštine, glavne administratorke, te sekreterijatima za urbanizam i finansije i opštu upravu, ubuduće će biti 43 zaposlena.

Iz vladajuće koalicije juče je saopšteno da je pravilnicima o organizaciji i sitematizaciji radnih mjesta predviđeno pedesetak radnika manje, nego što ih je bilo prije lokalnih izbora 2014. godine, kada je promijenjena vlast.

Predstoji izrada, odnosno, usvajanje akata o sistematizaciji za Službu zaštite i spasavanja, Komunalnu policiju i Centar za kulturu, pa će broj onih koji primaju zarade iz opštinske kase biti značajno umanjen.

Prema pravilnicima koji su već urađeni, u službi predsjednice Opštine Željke Vuksanović biće troje zaposlenih, među kojima su šef službe, samostalni savjetnik za odnose s javnošću i menadžer. U oviru te službe biće formirana i kancelarija za lokalni razvoj i evropske integracije, u njoj će raditi još troje savjetnika.

Po red sekretarke, u Sekretrijatu za urbanizam biće zaposleno sedmoro, a u Sekreterijatu za finansije i opštu upravu ukupno 26 radnika.

Akt o sistematizaciji u Centru za kulturu najvjerovatnije će biti usvojen početkom naredne sedmice.

U toj ustanovi od 35 trenutno zaposlenih ostaće devet. Zaposlenima u Centru nedavno je ponuđen sporazuman raskid radnog odnosa, uz otpremnie od 7.000 eura.

Te uslove do sada je prihvatilo 17 radnika.

Isti iznos važi i za one koji u Komunalnom preduzeću riješe da sporazumno raskinu radni odnos. I u toj firmi sprema se značajno smanjenje broja zaposlenih.

Sitematizacija u lokalnoj upravi, kako je više puta ponovljeno iz vladajuće koalicije, uslov je za početke konsolidacije lokalnih finansija.

Do sada je iznos za zarade zaposlenih znatno premašivao realne opštinske prihode.

Bonus video: