Kolašin: Obilježen dan škole "Risto Manojlović"

Slavljenici su dobili i poklone od kineska kompanije CRBC
709 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.04.2016. 15:56h

Osnovna škola „Risto Manojlović“ proslavila je 136 godina postojanja. Program priređen povodom 15. aprila, dana te ustanove, bio je posvećen i obilježavanju 10 godina od obnove nezavisnosti Crne Gore.

Učenici jedine kolašinske gradske škole i njenih područnih odjeljenja iz Gornjeg Lipova, Lipovske Bistrice i Trebaljeva, kroz pjesmu, igru, recitacije, čitanjem svojih literarnih radova i upečatljivim nastupom hora, sugrađanima su pokazali na koji način oni doživljavju i vole svoju državu.

Dan škole bio je prilika i da se nagradi izuzetno uspješni učenici. Među njima su bili Neda Miletić, koja je ostvarila zavidan rezultate na jednom od državnih takmičenja, kao i Jovana Bulatović i Nađa Jeknić , koje su autorke najboljih radova na konkursu „Crna Gora, neugasiva baklja slobode“ .

Podsjećajući da je škola osnovana 1880. godine i da je u njoj tada bilo 30 učenika, direktor OŠ „Risto Manojlović“ Zoran M. Rakočević, podsjetio je na uspjehe nastavnika i đaka. Škola je 1976. godine, dobila najviše državno priznanje u prosvjeti „Oktoih“. To priznanje dobila su i četiri nastavnika pojedinačno.

„Možemo se pohvaliti da smo ove godine obnovili, davno pokrenuti časopis „Đačko oko“ i odštampali ga u 700 primjeraka. Obnavljanjem đačkog glasila učinili smo školski život sadržajnijim i zanimljivijim, a učenicima pružili šansu da dodatno iskažu svoje talente i sposobnosti, kazao je Rakočević.

Slavljenici su dobili i poklone od kineska kompanije CRBC. Donacija, čija je vrijednost oko 3.000 sastoji se od računara, fotokopir mašine i sportske opreme. Kineska kompanija je ranije OŠ “Risto Manojlović” donirala 10.000 eura, koje će biti iskorištene za renoviranje područnom odjeljenju u Gornjem Lipovu. Pomoć za štampanje školskog glasila stigla je od Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

Galerija

Bonus video: