Hrapović Šegrtu: Rješavaj probleme, ne vodi ratove

Šegrt je za novog direktora Fonda predložio Nova Radovića
66 pregleda 9 komentar(a)
Kenan Hrapović, Foto: Boris Pejović
Kenan Hrapović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.04.2016. 05:57h

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Kenan Hrapović (SD) poručio je ministru zdravlja Budimiru Šegrtu da se posveti rješavanju nagomilanih problema u zdravstvu, a ne vođenju “privatnih ratova”.

“Ministru bi, umjesto što vodi privatne ratove sa pojedincima u zdravstvenom sistemu, u čije razloge za sada neću da ulazim, bilo bolje da se posveti rješavanju nagomilanih problema u zdravstvu na koje ga od početka upozoravam, za šta imam svu potrebnu dokumentaciju”, navedeno je u izjavi Hrapovića za “Vijesti”.

Šegrt je za novog direktora Fonda predložio Nova Radovića, potvrđeno je juče “Vijestima”. Iz Ministarstva zdravlja juče su saopštili “Vijestima” da je Šegrt, u skladu sa zakonom, predao Komisiji za kadrovska i administrativna pitanja Vlade predlog za imenovanje novog direktora Fonda, ne preciziravši o kome je riječ. Procedura imenovanja direktora Fonda pokrenuta je gotovo dva i po mjeseca nakon što je na snagu stupio Zakon o zdravstvenom osiguranju, kojim se precizira da će novog čelnika te ustanove Vlada imenovati u roku od 30 dana.

Sukob Šegrta i Hrapovića traje odavno. Šegrt je Hrapovića optužio da je mimo njegove saglasnosti obnavljao ugovore sa inostranim klinikama i da je Fond bio generator potrošnje u zdravstvu. Hrapović je tada saopštio da je glavni inspektor za budžet Ministarstva finansija utvrdio da Fond namjenski i zakonito troši novac iz budžeta. Optužio je ministra da je neopravdano fakturisao usluge od 190.000 eura, dok je bio na čelu privatne bolnice “Meljine”.

Šegrtovim poslovanjem u “Meljinama” bavi se tužilaštvo.

Šehović traži kontrolno saslušanje Šegrta zbog alarmantnog stanja u zdravstvu >>>

Bonus video: