Novogodišnji bazari u barskim školama

Za IV Novogodišnji bazar u OŠ “Mrkojevići” u Pečuricama učenici su uz podršku roditelja i nastavnika napravili lijepe ukrase, suvenire, čestitke i slatkiše, prikupljenih 840 eura uplaćeni su za liječenje dvogodišnje Sofije Đukanović u inostranstvu
250 pregleda 0 komentar(a)
Bazar u OŠ Mrkojevići, Foto: Privatna arhiva
Bazar u OŠ Mrkojevići, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 27.12.2018. 18:28h

Na samom kraju godine, u barskim školama se tradicionalno organizuju Novogodišnji bazari sa kojih sav prihod ide u humanitarne svrhe. Za IV Novogodišnji bazar u OŠ “Mrkojevići” u Pečuricama učenici su uz podršku roditelja i nastavnika napravili lijepe ukrase, suvenire, čestitke i slatkiše, prikupljenih 840 eura uplaćeni su za liječenje dvogodišnje Sofije Đukanović u inostranstvu, a dio pripremljene hrane i kolača doniran je Narodnoj kuhinji “Žene Bara kuvaju srcem”.

Učenici mlađih razreda pripremili su prigodan novogodišnji program i tom prilikom najmlađima su uručeni novogodišnji paketići-za školu u Gorani paketiće su obezbijedili Rotari klub Ulcinj i Adem Kovačević, za školu u Dobroj Vodi Rotari klub Bar, a za učenike prvog razreda škole u Pečuricama Muharem Đurović. Početkom decembra škola u Pečuricama je inače podržala akciju Crvenog krsta Bar i tom prilikom prikupila preko 450 kilograma raznih namirnica.

Novogodišnji bazar priređen je danas i u OŠ “Jugoslavija”. sa kojeg se prihod tradicionalno usmjerava u integrisano odjeljenje škole, a potom i u opremanje drugih školskih kabineta. Pored roditelja đaka, bazar su posjetili i članovi Lions Club Bar Antibaris koji su na ovaj način, kupovinom đačkih rukotvorina, dali podršku učenicima Integrisanog, i drugih školskih odjeljenja.

Bonus video: