"Deponije": U tenderu popravili sve što je traženo

Boljević kazao da se ponude mogu dostavljati do 21. aprila, otvaranje je istog dana
79 pregleda 0 komentar(a)
Deponija, Foto: Arhiva "Vijesti"
Deponija, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 13.04.2016. 15:46h

Izvršni direktor preduzeća “Deponija” Arsenije Boljević kazao je juče da se nastavlja tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača koji će graditi treću sanitarnu kadu na deponiji “Livade”.

Boljević je “Vijestima” kazao da se ponude mogu dostavljati do 21. aprila, te da će javno otvaranje ponuda biti održano istog dana u 10 časova.

“Deponija” je, u skladu sa rješenjem državne komisije za kontrolu postupka javnih nabavki od 7. aprila, donijetim po žalbi uloženoj od firme “Gradnja promet” iz Danilovgrada na tendersku dokumentaciju od 2. marta tekuće godine, juče objavila izmjenu tenderske dokumentacije za otvoreni postupak javne nabavke za izvođenje radova na izgradnji sanitarne kade broj tri na deponiji “Livade”.

Državna komisija za kontrolu javnih nabavki je na sjednici održanoj 7. aprila usvojila žalbu firme “Gradnja promet”.

Ta kompanija je Državnoj komisiji uložila žalbu na tendersku dokumentaciju, navodeći da predviđa uslove prilagođene samo jednom ponuđaču, čime je prekršen Zakon o javnim nabavkama.

Državna komisija za kontrolu postupaka javnih nabavki je usvajanjem žalbe firme “Gradnja promet” obavezala “Deponiju” da im isplati 8.000 eura kao nadoknadu troškova u postupku, u roku od 15 dana.

Iz “Deponije” su u dopisu komisiji naveli da kapaciteti sanitarne deponije “Livade” u skladu sa glavnim projektom, dozvoljavaju odlaganje komunalnog otpada do sredine juna 2016. godine, s obzirom na to da se dnevno na tu deponiju dopremi 180 tona ili 720 metara kubnih otpada sa teritorije Podgorice i Opštine Danilovgrad.

Peti tender za izgradnju treće sanitarne kade, vrijedan 1,1 milion eura, raspisan je 2. marta.

Bonus video: