Kolašin: Šetalište pored Tare puno smeća

Na šetalištu su uništene klupe i sadnice posađene nedavno...
84 pregleda 1 komentar(a)
šetalište Kolašin, Foto: Čitalac Vijesti
šetalište Kolašin, Foto: Čitalac Vijesti
Ažurirano: 13.04.2016. 15:32h

Gomilama smeća zatrpan je prilaz šetalištu pored Tare, u Kolašinu.

Prilaz je završen prije dvije godine novcem EU, a na fotografijama čitaoca “Vijesti” vide se i uništene i sadnice posađene prije šest mjeseci.

Direktor “Komunalnog” preduzeća Dragan Šekularac kazao da je u toku proljećno čišćenje grada, ali da o deponijama na prostoru pored i na prilazu šetalištu nijesu obaviješteni. Tvrdi da će, “kao i mnogo puta do sada, ta lokacija biti ovih dana očišćena i uređena”.

Šekularac je najavio i veliku volontersku akciju čišćnja gada i okoline, koju će 20. maja organizovati članovi organizacije “Let’s Do It”.

On je apelovao na sugrađane da prekinu praksu stvaranja divljih deponija na javnim površinama, ali i da prijavljuju one koji nepropisno odlažu smeće.

V. D. načelnik Komunalne policije Zoran Kujović kazao je da nije upoznat da li su u zaposleni u njegovoj službi napravili prijave u vezi sa stanjem u okolini šetališta.

Potpredsjednik Opštine Đuro Milošević ocijenio je da su za problem odgovorni nesavjesni građani, a ne nebriga nadležnih.

“Mnogo puta je sa tog prostora uklanjan otpad, prošle godine je organizovana i volonterska akcija čišćenja, u kojoj je učestvovalo mnogo građana. Nažalost, nedugo nakon toga stanje je isto. Uništavanje mobilijara na šetelištu, takođe, govori o stanju svijesti pojednih. Kako i do sada ulagaćemo napore da se ta, kao i ostale javne površine po gradu redovno održavaju”.

Bonus video: