Bokelji složno u odbranu "Plavih horizonata"

Nosilac liste BF dr Andrija Petković naglasio je da im je “neshvatljivo nam je i nadasve neprihvatljivo da Opština Tivat na ovakav način postupa sa ljudima od čijeg poreza živi”
63 pregleda 8 komentar(a)
logo bokeski forum, Foto: Siniša Luković
logo bokeski forum, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 11.04.2016. 07:43h

Prisustvom na protestnom okupljanju građana Krtola, povodom ugovora kojim “Qatari Diar” bukvalno mještane protjeruje sa plaže „Plavi horizonti“, „Bokeški Forum“ (BF) je podržao napore stanovnika ovog dijela Tivta – saopšteno je danas iz BF.

Nosilac liste BF dr Andrija Petković naglasio je da im je “neshvatljivo nam je i nadasve neprihvatljivo da Opština Tivat na ovakav način postupa sa ljudima od čijeg poreza živi” i podvukao da “svi stanovnici Tivta i čitave Boke ovog puta snažnije i odlučnije nego ikad moraju stati uz Krtoljane.”

“Prije svega zato što je jedan ovakav ugovor duboko diskriminišući i nehuman prema tamošnjim mještanima. A zatim i zbog toga što je ovo tek još jedan u nizu koraka koji slijede u dugoročnim planovima podgoričke oligarhije, potpomognute lokalnim „poslušnicima“ da do krajnjih granica obezvrijede bokešku imovinu. Već sjutra na udaru se može naći i plaža Oblatno, Žanjice, gradska plaža u Tivtu, Jaz i bilo koja druga atraktivna lokacija na crnogorskom primorju, na koju je neko dovoljno moćan bacio oko. Zbog toga sada trebamo da pokažemo da smo jedinstveni u tome da ćemo do kraja braniti naše interese.”- istakao je Petković podsjećajući na riječi Ernesta Hemingveja: „Ako more odnese samo dio zemlje, ljepote će biti manje. I nije važno da li je odnijelo dio tvog posjeda ili posjeda tvog prijatelja. Zato ne pitaj za kim zvona zvone. Za tobom zvone!“.

Bonus video: