Omladinska akcija u Budvi nakon 30 godina: Očistili prilaz tvrđavi Mogren

Budva 2020, osnovana krajme marta je nepartijska, civilna inicijativa koja ima za ciljeve promociju i afirmaciju građanskog društva i aktivizma na lokalnom nivou u Budvi - podizanje kvaliteta rada, odgovornosti, otvorenosti i efikasnosti lokalne samouprave u Budvi
53 pregleda 11 komentar(a)
Budva 2020, Foto: Budva 2020
Budva 2020, Foto: Budva 2020
Ažurirano: 10.04.2016. 13:40h

Novoformirana nepartijska, civilna inicijativ “BUDVA 2020" organizovala je danas prvu Omladinsku radnu akciju u Budvi nakon više od trideset godina.

Prema riječima koordinatorke akcije Milene Asanović na putu ka tvrđavi Mogren, koji je godinama skoro neprohodan i zatrpan šutom, okupilo 30-tak Budvana koji su očistili I time oslobodili prilaz ovom kultrunom dobru.

Budva 2020, osnovana krajme marta je nepartijska, civilna inicijativa koja ima za ciljeve promociju i afirmaciju građanskog društva i aktivizma na lokalnom nivou u Budvi - podizanje kvaliteta rada, odgovornosti, otvorenosti i efikasnosti lokalne samouprave u Budvi; podsticanje otvorene, javne, konstruktivne i argumentovane debate o javnim politikama; promociju jačanja administrativnih kapaciteta Opštine i promociju pružanja kvalitetnih javnih usluga.

Na čelu ove incijative je nekadšnji potpredsjednik Opštine Ljubomir Filipović.

Asanović je dodal daBudva 2020 planira da do ljetnje sezone u potpunosti očisti prilaz i samu tvrđavu, a u saradnji sa Muzejima i galerijama želi da da pun doprinos zakonskoj zaštiti ovog kultornog dobra.

“Sama aktivnost je uvod u obnovu budvanske Omladinske Brigade Vukica Mitrović - Šunja, čiji su članovi učestvovali u obnovama širom bivše Jugoslavije. Brigada će svečano biti osnovana 25.maja i kao dobrovoljno udruženje biće na raspolaganju za sve akcije koje lokalna zajednica prepozna kao potrebne.Osnivanje brigade pratiće i izložba fotografija sa jugoslovenskih radnih akcija, iz porodičnih zbirki bivših članova budvanske omladinske brigade”, najavila je Asanović.

Bonus video: