Odbijen predlog o rušenju, slijedi žalba, Ministarstvo ćuti, a Normal i dalje gradi

Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Glavnog grada rješenjem od 21. marta odbio je predlog za poništenje građevinske dozvole “Normal Tours” za zgradu od 12 spratova
8 komentar(a)
Normal tours, Foto: KANA
Normal tours, Foto: KANA
Ažurirano: 09.04.2016. 16:54h

Iz Uprave za inspekcijske poslove juče je “Vijestima saopšteno da su petog aprila dobili rješenje Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Glavnog grada, kojim je odbijen predlog za poništenje građevinske dozvole za izgradnju zgrade od 12 spratova "Normal Tours" kod hotela "Podgorica".

“Blagovremeno, odnosno u roku od 15 dana od prijema rješenja, izjavićemo žalbu drugostepenom organu, odnosno glavnom administratoru Podgorice”, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Takođe, kako su naveli, Uprava za inspekcijske poslove nema povratnu informaciju povodom predloga podnijetog Ministarstvu održivog razvoja i turizma za pokretanje postupka za ocjenu zakonitosti izmjena i dopuna DUP "Rekreativno - kulturna zona na obali Morače - južni dio", kojim je dozvoljena gradnja zgrade od 12 spratova.

Uprava je poslala desetog marta predlog Ministarstvu održivog razvoja i turizma, a iz tog resora danima “Vijestima” ne odgovaraju na pitanje šta su uradili povodom toga.

Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Glavnog grada rješenjem od 21. marta odbio je predlog za poništenje građevinske dozvole “Normal Tours” za zgradu od 12 spratova.

Inspektor za urbanizam, podnio je Sekretarijatu za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Glavnog grada, predlog za poništenje građevinske dozvole jer je prilikom provjere tehničke dokumentacije, na osnovu koje je izdata građevinska dozvola, utvrdio da ista nije urađena sa planskim dokumentom Izmjene i dopune DUP-a "Rekreativno-kulturna zona na obali Morače - južni dio".

Kompanija “Normal Tours” Žarka Burića započela je gradnju zgrade od 12 spratova krajem prošle godine.

Bonus video: