Kome smetaju "kuke dobrote" u Nikšiću?

Mladi PzP-a i Banka hrane pokrenuli su akciju kako bi probudili svijest građana da pomognu onima kojima je pomoć neophodna
15 komentar(a)
kuke dobrote, Nikšić, oštećene, Foto: Svetlana Mandić
kuke dobrote, Nikšić, oštećene, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 09.04.2016. 11:42h

Pet dana nakon postavljanja kuka dobrote, u Nikšiću je neko skinuo natpis kojim je objašnjeno da se na humanitarnim vješalicama kači hrana, voda, čista odjeća...

Mreža mladih Pokreta za promjene i Banka hrane u ponedjeljak je krenula je sa akcijom Kuka dobrote, kako bi probudili svijest građana da pomognu onima kojima je pomoć neophodna.

Kuke dobrote postavljene su u sedam gradova Crne Gore - Podgorici (iza zgrade Metalke i između zapadne i istočne tribine kod stadiona Budućnosti), Beranama (park kod Hrama, kod CKB banke), Bijelom Polju (Ulica Tršova), Pljevljima (Ulica Vuka Karadžića), Nikšiću (Ulica Radoja Dakića), Budvi (u Podmajinama) i u Baru (na Topolici i u starom Baru, preko puta pijace).

Organizatori su najavili da će to biti učinjeno i u ostalim crnogorskim gradovima.

Kuke dobrote - humanitarna akcija svjetskog karaktera, koja je započeta u decembru u Iranu kada je osoba u gradu Mašad okačila nekoliko vješalica i kuka na zid, sa porukom - Ako ti ne treba ostavi, ako ti treba uzmi.

Ubrzo su slični “zidovi dobrote” preplavili Iran.

Prve kuke dobrote u regionu najprije su postavljene u Beogradu, a zatim i u drugim gradovima Srbije.

Ubrzo su se pojavile i u BiH, Hrvatskoj i Crnoj Gori. Na njima ljudi ostavljaju čistu garderobu i svježu i konzerviranu hranu, a u pojedinim zemljama regiona, donira se i školski pribor.

Bonus video: