Zamijeniće "Sv. Stefan" većim i boljim brodom

Đurišić je istako da Bar-Bari-Bar jedna od najstarijih brodskih linija na Jadranu i simbol kompanije “zasigurno ima svoju budućnost”
151 pregleda 8 komentar(a)
Sveti Stefan, Foto: Radomir Petrić
Sveti Stefan, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 09.04.2016. 08:43h

Novi izvršni direktor Barske plovidbe Dušan Đurišić saopštio je juče da se pripremaju za zamjenu feribota “Sveti Stefan II”, kojim sada plove na liniji Bar - Bari - Bar.

“Pedeset godina postojanja ove linije je tradicija koja obavezuje menadžment da obezbijedi uslove za adekvatno funkcionisanje redovnog putničkog saobraćaja i servisiranje uvozno-izvoznih potreba Crne Gore i regiona. Preduzimamo potrebne aktivnosti da zamijenimo 'Sveti Stefan II' brodom većih kapaciteta i boljih karakteristika. Odbor direktora će razmatrati sve moguće modalitete za realizaciju ove aktivnosti, o čijem će ishodu javnost takođe biti informisana”, naveo je Đurišić.

On je istako da jedna od najstarijih brodskih linija na Jadranu i simbol kompanije “zasigurno ima svoju budućnost”.

Naglasio je da servisiraju sve prispjele i tekuće obaveze i da je prošle godine ostvaren pozitivan poslovni rezultat u iznosu od 1,758 miliona eura.

Barska plovidba upošljava 50 radnika u upravi i oko 150 pomoraca na “Svetom Stefanu II” i na dva teretna broda koji su uposleni na svjetskom tržištu.

Bonus video: