Kontrola radova firmi „Entasis”

Odbijena žalba konzorcijuma koji predvodi “Republički zavod za urbanizam i projektovanje” premijerovog brata Aca Đukanovića
206 pregleda 0 komentar(a)
radovi, Zagorič, Foto: Filip Roganović
radovi, Zagorič, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 08.04.2016. 19:35h

Državna komisija za kontrolu javnih nabavki odbila je, kao neosnovanu, žalbu konzorcijuma “Republički zavod za urbanizam i projektovanje”(RZUP), “DeCOM Montenegro” i “Lars fire”, koju su izjavili protiv rješenja Direkcije javnih radova o izboru najpovoljnijeg ponuđača za usluge stručnog nadzora nad izvođenjem radova na izgradnji vrtića u Zagoriču.

U rješenju se navodi da je Ministarstvo održivog razvoja - Direkcija javnih radova, kao naručilac, 16. 11. 2015. godine donijelo rješenje kojim je kao najpovoljnija izabrana ponuda ponuđača “Entasis”, dok je ponuda konzorcijuma “Republički zavod za urbanizam i projektovanje”, “DeCOM Montenegro” i “Lars fire” vrednovana kao ispravna i drugorangirana.

Firma „Entasis” je sa podugovaračima „Inter project”, ”Virmont”, ”Brezna Mont Inženjering”,” Win Project”, ”Termogas Invest”, ”Read Flame Montenegro”, ”CAU-Centar za ahitekturu i urbanizam” i „Sami Inženjering” dostavila ponudu od 12.911 eura.

Osnivač i izvršni direktor “Entasisa”, prema Centralnom registru privrednih subjekata, je Miroslava Vujadinović.

Republički zavod za urbanizam i projektovanje (RZUP), premijerovog brata Aca Đukanovića, je za posao konkurisao sa firmama “DeCOM Montenegro”, čiji su osnivači Goran Mrkela, Marko Vučković i Filip Lopičić i firmom "Lars fire" Radinka Kostića.

U žalbi koju je pomenuti konzorcijum izjavio 3. 12. 2015. resornoj komisiji navodi se da je Direkcija kao ponuđač prilikom donošenja rješenja “učinila propuste u postupku pregleda i ocjene ponuda i bitnu povredu pravila upravnog postupka Zakona o opštem upravnom postupku”.

To, između ostalog, obrazlažu time što se iz obrazloženja rješenja “ne može utvrditi i nejasno je na osnovu kojih činjenica i dokaza je ponudu firme “Entasis” ocijenio kao ispravnu u pogledu ispunjenosti obaveznih i fakultativnih uslova za učešće u predmetnom postupku javne nabavke”.

Državna komisija, međutim, “nalazi da je naručilac prilikom ocjene ispravnosti ponude ponuđača “Entasis” potpuno i pravilno utvrdio činjenično stanje u pogledu dostavljenih izjava o nepostojanju sukoba interesa i ispunjenosti uslova stručno - tehničke i kadrovske osposobljenosti po osnovu Izjave o obrazovnim i profesionalnim kvalifikacijama ponuđača”.

Kamen temeljac 19. decembra, rok za izgradnju godinu dana

Kamen temeljac za izgradnju vrtića u okviru JPU “Đina Vrbica”, u Zagoriču, postavljen je 19. decembra prošle godine.

Vrtić će, kako je ranije saopšteno, biti površine 1.400 kvadrata i u njemu će boraviti 200 djece raspoređenih u pet jaslenih i šest starijih grupa.

Investicija je vrijedna je 1,2 miliona eura, a rok za izgradnju je godina.

Bonus video: