URA: Mojkovac mora spasiti svoju radio stanicu

On je dodao da građani Mojkovca zato neće znati kako ih zastupaju njihovi predstavnici u Skupštini opštine, zbog čega će odbornički klub Građanskog pokreta URA razmisliti da li će učestvovati na sjednici SO zakazanoj za ponedjeljak
2 komentar(a)
Ivan Ašan in, Foto: URA
Ivan Ašan in, Foto: URA
Ažurirano: 08.04.2016. 13:25h

Predsjednik Građanskog pokreta URA u Mojkovcu Ivan Ašanin kazao je da ni ove godine Opština Mojkovac nije raspisala tender za direktne prenose sjednica Skupštine opštine, što dodatno narušava poziciju Radio Mojkovca.

On je dodao da građani Mojkovca zato neće znati kako ih zastupaju njihovi predstavnici u Skupštini opštine, zbog čega će odbornički klub Građanskog pokreta URA razmisliti da li će učestvovati na sjednici SO zakazanoj za ponedjeljak.

"Dočekali smo gašenje lokalne TV, na što se niko od zvaničnika nije osvrnuo. Uspjeli su da vrate mrak koji je sijan gradom do 1997. godine, a postepeno se dovodi u pitanje i opstanak Radio Mojkovca, koji je ponudio više nego razumnu cijenu za prenose sjednica. Taj radio je pred opasnošću da bude ugašen, a radnici da ostanu bez egzistencije. Radio Mojkovac već duguje značajne sume PAM-u i RDC-u. Ukoliko se to desi dovešće se u pitanje elementarna informisanost građana Mojkovca o temama koje su za njih najvažnije. Građanski pokret URA apeluje na sadašnju vlast u Mojkovcu, koja želi da prikrije sve svoje propuste, da podrži lokalnu radio stanicu. Vjerujemo da je u interesu građana Mojkovca da budu potpuno upoznati sa svim što je relevantno za njih i njihovo odlučivanje ko će ubuduće upravljati njihovom opštinom", kazao je Ašanin.

Bonus video: