"Kuke dobrote" u sedam gradova Crne Gore

Nažalost, u Nikšiću je neko, svega pet dana od postavljanja, skinuo papir sa natpisom “Kuka dobrote, čista hrana, čista odjeća”
150 pregleda 1 komentar(a)
kuke dobrote, Foto: PzP
kuke dobrote, Foto: PzP
Ažurirano: 08.04.2016. 12:26h

Mreža mladih Pokreta za Promjene i Banka hrane u ponedjeljak, 4.aprila, krenula je sa humanitarnom akcijom “Kuka dobrote” kako bi “probudili svijest svih nas na izuzetno loše stanje naših prijatelja, komšija i sugrađana”.

Kuke dobrote su trenutno postavljene u sedam gradova Crne Gore – u Podgorici (iza zgrade Metalke i između zapadne i istočne tribine kod stadiona Budućnosti), Beranama (park kod Hrama, kod CKB banke), Bijelom Polju (ulica “Tršova”), Pljevljima (Ulica “Vuka Karadžića”), Nikšiću (Ulica “Radoja Dakića”, kod Dječjeg dispanzera), Budvi (u Podmajinama, skretanje za manastir) i u Baru (na Topolici u Ulici “Maršala Tita” i u starom Baru, preko puta pijace), a narednih dana biće postavljene i u ostalim crnogorskim gradovima.

Nažalost, u Nikšiću je neko, svega pet dana od postavljanja, skinuo papir sa natpisom “Kuka dobrote, čista hrana, čista odjeća”. Kuke su ostale, kao i kesa koju je ostavio neko od humanih Nikšićana, ali oni kojima su te kuke dobrote namijenjene neće znati da je pomenuta kesa ostavljena zbog njih.

“Kuke dobrote” su humanitarna akcija svjetskog karaktera, koja je započeta u decembru u Iranu kada je osoba koja želi da ostane anonimna u sjevero istočnom gradu Mašad okačila nekoliko vješalica i kuka na zid, sa porukom “Ako ti ne treba ostavi, ako ti treba uzmi”. Ubrzo su “zidovi dobrote” na kojima je ostavljana topla odjeća za beskućnike preplavili Iran.

Što se regiona tiče prve “kuke dobrote” postavljene su prošlog mjeseca u Beogradu, a zatim i u drugim gradovima Srbije. Ubrzo su se pojavile i u BiH, Hrvatskoj i Crnoj Gori. Na njima ljudi ostavljaju čistu garderobu i svježu i konzerviranu hranu, a u pojedinim zemljama regiona, donira se i školski pribor.

Bonus video: