Prvi krug takmičenja uspješno završilo 30 ekipa

“Drugi krug će trajati do 8.maja. U ovom dijelu takmičenja ekipe odgovaraju pisanim putem na 18 pitanja iz tri oblasti: međunarodni odnosi, istorija, geografija, struktura i funkcionisanja NATO-a i Crna Gora i NATO”
51 pregleda 1 komentar(a)
"Sigurna budućnost", Foto: Svetlana Mandić
"Sigurna budućnost", Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 08.04.2016. 10:30h

Od 90 ekipa, koliko se prijavilo za takmičenje „Sigurna budućnost“, koje organizuje NVO „Alfa centar“ u saradnji sa Komunikacionim timom Savjeta za članstvo u NATO Vlade Crne Gore, prvi krug takmičenjaje uspješno završilo njih 30, koji su se plasirali u drugi krug.

“Drugi krug će trajati do 8.maja. U ovom dijelu takmičenja ekipe odgovaraju pisanim putem na 18 pitanja iz tri oblasti: međunarodni odnosi, istorija, geografija, struktura i funkcionisanja NATO-a i Crna Gora i NATO”, kazao je Miloš Perović, koordinator takmičenja.

Pristigle odgovore će pregledati i ocjenjivati ekspertski žiri formiran od predstavnika ministarstava odbrane, vanjskih poslova i evropskih integracija, Komunikacionog tima Savjeta za članstvo i “Alfa” centra.

Najboljih deset ekipa iz drugog kruga plasiraće se u treći krug takmičenja koji će biti održan u kasarni „Milovan Šaranović” u Danilovgradu gdje će se takmičenje i završiti svečanim proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada.

„Mladi iz svih krajeva Crne Gore pokazali su veliko interesovanje i znanje u ovom dijelu takmičenja. Očekujemo da će kroz takmičenje saznati i naučiti veliki broj važnih činjenica o NATO-u i evroatlanskoj integraciji Crne Gore”, kazao je Perović.

Takmičenje „Sigurna budućnost”, namijenjeno mladima od 15 do 19 godina, po prvi put se organizuje u Crnoj Gori, a cilj takmičenja je podizanje nivoa informisanosti mladih o karakteru, istoriji, geografiji, politici i bezbjednosnim pitanjima Sjeveroatlantskog Saveza.

Bonus video: