Godišnjica pogibije bugarskih đaka: Cvijeće položeno na "12 ruža"

“I ove godine, nakon decenije trajanja tuge i sjećanja na taj događaj, naši odnosi su zreli do te mjere da smo krenuli sa određenim projektima u sferi kulture i visokog obrazovanja, jer je Svištov univerzitetski centar sa pet hiljada studenata, te u određenim kulturnim oblastima započinjemo saradnju", istakao je Žurić
0 komentar(a)
12 ruža, Foto: Beća Čoković
12 ruža, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 08.04.2016. 08:44h

Rodbina nastradale djece iz bugarskog grada Svištov, na čelu sa gradonačelnikom Genčom Genčevim, polaganjem cvijeća na spomen- obilježje “12 ruža“ na obali Lima, obilježili su juče 12 godina od nesreće u Gostunu.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić kazao je da se nakon pogibije 12 bugarskih đaka izrodilo veliko i trajno prijateljstvo.

“I ove godine, nakon decenije trajanja tuge i sjećanja na taj događaj, naši odnosi su zreli do te mjere da smo krenuli sa određenim projektima u sferi kulture i visokog obrazovanja, jer je Svištov univerzitetski centar sa pet hiljada studenata, te u određenim kulturnim oblastima započinjemo saradnju", istakao je Žurić.

Genčev i Gorgije Manzarov predsjednik Fondacije „Anđeli sa Lima" kazali su da su među Bjelopoljcima stekli prijatelje do kraja života.

Dvanaest bugarskih đaka stradalo je u saobraćajnoj nesreći u kanjonu Lima 2004. godine, prilikom povratka sa ekskurzije.

Bonus video: