Katalozi i na Brajevom pismu

Katalozima se izlazi u susret i turistima koji ne vide ili imaju poteškoća sa vidom, istakla direktorica Neda Ivanović
1 komentar(a)
bar za slabovide, Foto: Radomir Petrić
bar za slabovide, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 07.04.2016. 18:59h

Turistička organizacija Bar objavila je prvi propagandno-promotivni materijal u Crnoj Gori štampan na Brajevom pismu.

Riječ je o katalozima “Dobro došli“, “Kultura, atrakcije i legende“ i “Bar na dvije čarobne obale“, koji su sada dostupni i osobama sa oštećenim vidom.

Na prezentaciji u hotelu “Sidro“, direktorica TO Bar Neda Ivanović istakla je da je inicijativa sprovedena u saradnji sa Organizacijom slijepih za opštine Bar i Ulcinj, te da se katalozima izlazi u susret i turistima koji ne vide ili imaju poteškoća sa vidom.

“Ovo je prva akcija te vrste u Crnoj Gori i veoma smo zahvalni TO Bar na njenoj realizaciji u i podršci našoj organizaciji, jer su osobe sa oštećenim vidom dosad bile lišene informacija o turističkoj ponudi i Bara i drugih sredina Crne Gore. Pokrenućemo akciju učenja Brajevog pisma za one osobe sa oštećenim vidom koje ga nisu savladale, a za one koje ga još ne znaju, ovi promotivni materijali biće snimljeni u zvučnim časopisima i tako biti dostupni ne samo čitaocima našeg zvučnog časopisa u Crnoj Gori, već i širom bivše SFRJ i dalje”, rekao je predsjednik Organizacije slijepih za opštine Bar i Ulcinj Veselin Joketić.

On je zahvalio i predsjedniku Opštine Bar dr Zoranu Srzentiću koji je bio na prezentaciji, istakavši da je od dolaska na to mjesto “iskazao poseban senzibilitet prema ovoj socio-humanoj populaciji”.

Bonus video: