Žurić: 2015. obilježio nastavak značajnih investicionih projekata

Odbornici su usvojili i izvještaje o radu i poslovanju u prošloj godini za preduzeća "Komunalno- Lim", Vodovod "Bistrica", "Parking servis"...
3 komentar(a)
Bijelo Polje grad, Foto: Čitalac reporter
Bijelo Polje grad, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 07.04.2016. 15:08h

Izvještaj o radu predsjednika Opštine Bijelo Polje Aleksandra Žurića jednoglasno je usvojen na sjednici lokalnog parlamenta Odbornici su usvojili i izvještaj o Programu rada Skupštine za prošlu godinu.

U svom izvještaju predsjednik Žurić je istakao da je realizacijom Programa mjera za podsticaj razvoja poljoprivrede za 2015. godinu značajno podstaknut razvoj proizvodnih procesa u poljoprivredi kao i edukaciji poljoprivrednika.

„Program uređenja prostora za 2015. godinu donesen shodno odredbama Zakona o uređenju prostora. Doneseni su detaljni urbanistički planovi za naselja Kisjele vode i Kruševo. Nosilac pripremnih poslova na izradi ove prostorno planske dokumentacije je Sekretarijat za uređenje prostora i održivi razvoj Opštine Bijelo Polje, a vrijednost izrade oba plana je bila 78.000 eura, koje je finansiralo Ministarstvo održivog razvoja i turizma preko LAMP projekta,“ kazao je predsjednik Žurić.

On je shodno zakonskim ovlašćenjima predložio Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o olakšicama za privredna društva i preduzetnike koji posluju u okviru biznis zona „Nedakusi“, „Cerovo“, „Vraneška dolina“ i „Bistrička dolina.

Naglasio je da je Bijelo Polje nizom kapitalnih projekata tokom prethodnih godina, sprovodilo razvojnu politiku koja pruža najrealnije mogućnosti da spremno odgovori svim izazovima vremena, ali i da prepozna i realizuje šanse koje se tek ukazuju. Žurić je podsjetio da je proteklu godinu obilježio nastavak značajnih investicionih projekata, zahvaljujući saradnjih sa Vladom dikrekcijama i međunarodnim organizacijama,

„Planiranje razvojnih segmenata u našem gradu, kao najvažniji inicijalni korak svih realizovanih projekata, i u prošloj godini je izraženo izradom planske i tehničke dokumentacije za koju je Opština Bijelo Polje izdvojila više od 300 000 eura“, kazao je Žurić i dodao da su na taj način udareni temelji projektima gradskog šetališta, sportskih objekata, dječijih igrališta, značajnih gradskih ulica, raskrsnica, vodovoda, ali i strateških razvojnih projekata - poput početka valorizacije Đalovića pećine ili prve faze realizacije projekta - otvaranja bjelopoljske strane Bjelasice“, kazao je on i dodao da je u u prošlog godini u nfrastrukturu Bijelog Polja uloženo oko 20 miliona eura, koji nijesu u značajnoj mjeri pali na teret Bjelopoljaca.

Odbornici su usvojili i izvještaje o radu i poslovanju u prošloj godini za preduzeća "Komunalno- Lim", Vodovod "Bistrica", "Parking servis,", i javnih ustanova Centar za djelatnosti kulture, Centar za sport i rekreaciju, Centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju „Tisa", Centar za podršku djeci i porodici ,i "Ratkovićeve večeri poezije i realizaciji Programa podsticajnih mjera za razvoj poljoprivrede u opštini Bijelo Polje.

Bonus video: