„Mladiinfo Montenegro“ podijelili savjete za zdrav život i ishranu

Nevladina organizacija „Mladiinfo Montenegro“ obilježila je Svjetski dan zdravlja, volonterskom akcijom u Njegoševom parku
110 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2016. 16:01h

Preko stotinu prolaznika izmjerilo je pritisak, nivo šećera u krvi i tjelesnu težinu kod volontera nevladine organizacije „Mladiinfo Montenegro“, nakon čega su im podijelili zanimljive savjete za zdrav život i zdravu hranu.

Nevladina organizacija „Mladiinfo Montenegro“ obilježila je Svjetski dan zdravlja, volonterskom akcijom u Njegoševom parku.

"Građani su bili i više nego zainteresovani i sami su nam govorili kako vode računa o svom zdravlju, i redovno se kontrolišu. Takođe su pohvalili organizovanost naše akcije i samu realizaciju. Na naše iznenađenje veliki broj građana je mjerio i svoju težinu. Bilo je i onih koji manje vode računa o ishrani, ali to gledaju da nadoknade nekim sportskim aktivnostima. Ovom akcijom došli smo do saznanja da naši sugrađani ne znaju da je danas Svjetski dan zdravlja, ali ipak žive u zdravom duhu i vode brigu o svom tijelu", navodi se u saopštenju ove NVO.

Volonteri su ovaj dan iskoristili da prolaznicima upute savjete kao što su : “U toku dana uzimajte dosta tečnosti, do dva litra, i pijte vodu uvek prije jela.”, “Disati duboko na svježem vazduhu najmanje 20 minuta ujutru i uveče.”; “Pijte limunadu pomoći će vam u riješavanju bubrežnog kamenca, liječenja upale grla, uklanja toksine iz organizma”; “Konzumirajte med i mlijeko kao sredstvo za energiju, izdržljivost i koncentraciju”…

Osim savjeta zainteresovanim građanima dijelili su i zdravu hranu.

"Zelene jabuke dobili su oni sa povišenim nivoom šećera u krvi, dok su oni sa nižim pritiskom dobili čokoladice od integralnih žitarica", piše u saopštenju.

Tvrde da je cilj akcije bio da podsjete građane na važnost redovnih zdravstvenih pregleda i brige o tijelu. Realizacijom ove akcije M!M je takođe skrenuo pažnju građanima na veliki uticaj prirodnog okruženja na naše zdravlje, zbog čega su i odabrali najposjećeniji podgorički park za ovaj događaj.

Galerija

Bonus video: