Školica saobraćaja za nikšićke mališane

„Djeca predškolskog i ranog školskog uzrasta predstavljaju najugroženije učesnike u saobraćaju, zato se moraju sprovesti sve adekvatne mjere i djelovati u cilju unapređenja bezbjednosti djece u saobraćaju“, kazali su Ivanović i Pićurić
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2016. 12:00h

Svjesni činjenice da se o pravilima u saobraćaju uči od najranijeg doba nikšićki Centar bezbjednosti u toku aprila i maja realizuje akciju „Školica saobraćaja“ namijenjenu mališanima u vrtićima i predškolskim ustanovama. Tokom dva mjeseca saobraćajni policajci Vladim Ivanović i Radoje Pićurić obići će 32 jedinice i najmlađe upoznati sa pravilima u saobraćaju, skrenuti im pažnju na njihovo poštovanje, a poseban akcenat staviće na njihovu bezbjednost.

„Cilj kampanje je da najmlađi usvoje osnovna načela koja se tiču poznavanja i poštovanja pravila u saobraćaju, kao i da doprinesemo podizanju saobraćajne kulture na veći nivo“, kazali su Ivanović i Pićurić, dok su predškolci Osnovne škole “Mileva Lajović Lalatović“ nestrpljivo čekali da im „čike u plavoj uniformi“ objasne zašto prednje sjedište u automobilu nije rezervisano za njih i zašto im mame i tate ne čine uslugu ako ih tu stave da sjede.

Znali su da će zbog takve vožnje njihovi roditelji, ako ih policajci vide, platiti kaznu, ali sada su saznali da je zabranjeno djecu voziti na prednjem sjedištu ne zbog kazne, već zbog bezbjednosti, a Pićurić i Ivanović su im poručili da su i oni, poput ministara i predsjednika, privilegovani i da su zadnja sjedišta njihova.

„Djeca predškolskog i ranog školskog uzrasta predstavljaju najugroženije učesnike u saobraćaju, zato se moraju sprovesti sve adekvatne mjere i djelovati u cilju unapređenja bezbjednosti djece u saobraćaju“, kazali su Ivanović i Pićurić.

Pored predavanja, o poštovanju saobraćajnih propisa najmlađi uče i kroz praktične aktivnosti, a na kraju dvomjesečnih radionica biće organizovan saobraćajni kvizić.

Galerija

Bonus video: