OŠ "Olga Golović" proslavila Dan škole

"Ova škola je iznjedrila generacije učenika od kojih su mnogi postali poznati i priznati stručnjaci u pojedinim oblastima. Tradiciju uspješnog obrazovanja nastavljaju današnje generacije učenika i nastavnika. Ni ove školske godine nijesmo iznevjerili tradiciju. Postižemo uspjehe na svim područjima nastavno-vaspitnog rada"
574 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2016. 12:08h

Uz bogat kulturno umjetnički program u nikšićkoj Osnovnoj školi "Olga Golović" proslavljen je jubilej – 61 godina postojanja i uspješnog rada.

Još jednom su učenici pomenute škole i njihovi nastavnici pokazali raskošan talenat kada su vannastavne aktivnosti u pitanju – pored folklora, ritmika, recitacije i pjesme, učenici su pokazali da im i strani jezici dobro leže, ali ni da im gusle nijesu strane.

"Uz porodicu, škola je jedno od dva sigurna mjesta na kojima se duhovnost i nada razvijaju i njeguju. Oduvijek je škola imala prometejski zadatak da čuva mudrost civilizacije", kazala je direktorica škole Slobodanka Žižić.

Podsjetila je na istorijat škole koja je je, kako je kazala, dala ogroman doprinos u vršenju prosvjetne i kulturne misije, ne samo u lokalnoj zajednici nego i u gradu i državi.

"U Ljetopisu škole ostale su i ostajaće dragocjene poruke i bogata pedagoška iskustva, budućim generacijama nastavnika i učenika. Nekada smo radili sa više uspjeha, nekada sa manje, ali uvijek sa opravdanim razlozima i velikim entuzijazmom", kazala je Žižić.

Da zaposleni, prema njenim riječima, odgovorno i s ljubavlju obavljaju radne zadatke, dokaz je i dodjela najvišeg državnog priznanja u oblasti prosvjete nagrade "Oktoih", koju je škola dobila 2002. godine, kao i nagrade "18. septembar ", Oreden zasluga za narod sa srebrnim vijencem, pojedinačne "Oktoih" nagrade, zvanja najdraži učitelj, kao i brojne plakete, ordeni, medalje, pehari i odlikovanja. A potvrda dobrog rada je i visok procenat prelaznosti, uspjeh učenika tokom daljeg školovanja, kao i uspjesi na opštinskim, državnim i međunarodnim takmičenjima.

"Ova škola je iznjedrila generacije učenika od kojih su mnogi postali poznati i priznati stručnjaci u pojedinim oblastima. Tradiciju uspješnog obrazovanja nastavljaju današnje generacije učenika i nastavnika. Ni ove školske godine nijesmo iznevjerili tradiciju. Postižemo uspjehe na svim područjima nastavno-vaspitnog rada", pohvalila se direktorica škole.

Zahvalila se svima koji su im pomogli da budu uspješni u radu, počev od resornog ministarstva, preko Savjeta roditelja, Mjesne zajednice i mnogih institucija i pojedinaca.

"Naš zajednički cilj je da savremenom i kvalitetnom nastavom motivišemo učenike za sticanje znaja, zadovoljavanje njihovih razvojnih potreba i razvojnih potreba društva i da njegujemo dobru međusobnu saradnju na relacij nastavnik–učenik–roditelj- društvena zajednica. Oslobođeni lažne skromnosti, ali i sigurni u veličinu započetog i učinjenog, imamo pravo i obavezu da nastavimo da osvjetljavamo puteve ka znanju", poručila je Žižić.

Škola broji 770 učenika raspoređenih u 31 odjeljenje.

Galerija

Bonus video: