Pravovremena razmjena informacija ključna za efikasnu borbu protiv kriminala

62 pregleda 0 komentar(a)
Duško Marković, Nikoleta dela Vale, Foto: Mup.gov.me
Duško Marković, Nikoleta dela Vale, Foto: Mup.gov.me
Ažurirano: 07.04.2016. 10:15h

Saradnja Crne Gore i Švajcarske je dobra, ali se mora dodatno osnažiti kako bi zajedničkim snagama odgovorili na bezbjednosne izazove kakvi su ilegalne migracije, borba protiv organizovanog kriminala i terorizma, ocijenjeno je na sastanku potpredsjednika Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i rukovodioca Ministarstva unutrašnjih poslova Duška Markovića i direktorice Savezne policije Švajcarske Nikolete dela Vale.

Tome bi, kako su naveli sagovornici, trebalo da doprinise implementacija Sporazuma o policijskoj saradnji u borbi protiv kriminala koji će danas potpisati direktorica dela Valde i direktor Uprave policije MUP-a Crne Gore Slavko Stojanović.

Marković je, kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, naveo da će ovim biti stvorene mogućnosti za nove sadržaje u portfoliju bilateralnih odnosa dvije države, a daće se dodatan podsticaj saradnji dvije policije.

Zajednički je konstatovano da je od izuzetnog značaja za odgovor na savremene bezbjednosne prijetnje pravovremena razmjena informacija i bliska saradnja organa za sprovođenje zakona.

"Osvrćući se na aktuelnu migratornu krizu, Marković je informisao sagovornicu o aktivnostima i planovima koje je usvojila Vlada Crne Gore, a koje za cilj imaju efikasan odgovor za slučaj da se otvori migrantska ruta preko naše teritorije. Konstatovao je da se na ovom planu prati politika EU", zaključuje se u saopštenju MUP-a

Bonus video: