Budva: Otvoren jubilarni 40. Sajam namještaja

Predsjednik opštine Budva Srđa Popoviću kazao je da su sajamske manifestacije važne za grad Budvu i kompletno okruženje.
1 komentar(a)
Sajam namještaja, Foto: Vuk Lajović
Sajam namještaja, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 06.04.2016. 14:20h

Proljećna sajamska sezona u Budvi nastvaljena je na Jadranskom sajmu, gdje su svečno otvarani jubilarni 40. Sajam namještaja, opreme za domaćinstva, poslovne prostore i unutrašnju dekoraciju i 10. Sajam umjetnina „Art Expo“.

„Prethodnih četrdeset godina u uslovima različitih privrednih sistema socijalističkog privrednog sistema, samoupravnog privrednog sistema, u uslovima tranzicije privrede, i sada u uslovima privrednog sistema koji afirmiše koncept otvorene tržišne privrede, sajamska platforma je služila prije svega privredi Crne Gore, a i privredi regiona.

Činjenica da su na Sajmu prisutni proizvodi iz dvanaest zemalja svjedoči o njegovoj internacionalnoj platformi, a isto tako da je 35 odsto novih izlagača svjedoči da će ponuda biti raznovrsna“, kazao je Direktor Jadranskog sajma Rajko Bujković.

Predsjednik opštine Budva Srđa Popoviću kazao je da su sajamske manifestacije važne za grad Budvu i kompletno okruženje.

„Sama činjenica da se oko 50 odsto turističkog prometa odvija u našem gradu potvrđuje da mi sve dajemo za unapređenje kvaliteta, a Jadranski sajam je naš veliki partner i on doprinosi iz godine u godinu sve boljim uslovima za razvoj turizma i unapređenje i valorizaciju svega onoga što Budvanska rivijera pruža“, istakao je Popović.

Generalni direktor Direktorata za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju u Ministarstvu poljoprivrede Adam Fetić kazao je da je ministarstvo prepoznalo značaj ovih manifestacija, koji se ogleda u dobroj šansi, da kompanije i preduzetnici iz oblasti drvne industrije, u kojoj je najzančajniji proizvod namještaj i enterijer, predstave svoje proizvode.

Fetić je dodao da su crnogorske šume resurs koji svoju ekonomsku funkciju temelji, između ostalog, na izvoru kvalitetne drvne mase, kao sirovine za primarnu i finalnu preradu drveta.

„Ministarstvo poljoprivrede je učinilo značajne napore da izvrši neophodne promjene u normativnom i organizaciono-tehničkom smislu da se demotivise izvoz drveta u oblom stanju, i zavede red u prometu drvnim sortimentima, u čemu su već postignuti značajni rezulatati“, kazao je Femić

Bonus video: