Memorendum potpisali članovi Centra za romske inicijative

Sjutra će na podgoričkom Trgu, u susret 8.aprilu, Svjetskom danu Roma, biti organizovan performans pod nazivom “Jednaka prava za sve”
0 komentar(a)
Memorandum o saradnji, Foto: Svetlana Mandić
Memorandum o saradnji, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 06.04.2016. 13:40h

Juče su u Nikšiću memorandum o jačanju saradnje potpisali Fana Delija, izvršna direktorica Centra za romske inicijative, Slavko Milić, šef Odjeljenja za porodično nasilje i maloljetničku delikvenciju u PJ Nikšić, Ivan Mitrović, direktor Centra za socijalni rad i Miloš Milutinović, predstavnik Instituta za javno zdravlje.

“Cilj potpisivanja memoranduma je formalizovanje dosadašnje saradnje u okviru regionalnog projekta koji finansira CARE International, sa akcentom na obrazovanje romske i egipćanske djece, reproduktivno zdravlje pripadnica pomenutih populacija populacije, suzbijanje nasilja u porodici, kao i ugovorenim brakovima”, istakla je Delija.

Ona je naglasila da su potpisnici memoranduma zvanični članovi koalicije Centra za romske inicijative i da su se obavezali da će u naredne tri godine raditi na rješava problema, kao i na jačanju kapaciteta romskih i egipćanskih aktivistkinja kako bi mogle biti uključene u nekim tijelima odlučivanja.

Sjutra će na podgoričkom Trgu, u susret 8.aprilu, Svjetskom danu Roma, biti organizovan performans pod nazivom “Jednaka prava za sve”.

“Na Dan Roma u Skupštini Crne Gore biće priređena velika regionalna koferencija kojoj će prisustvovati 60 pripadnika romske populacije”, kazala je Delija.

Bonus video: