Likovni konkurs na temu Poštuj život, vrati oružje

Konkurs je organizovan u okviru kampanje "Poštuj život, vrati oružje", koju MUP realizuje u saradnji sa UNDP-em, OEBS-om i nevladinom organizacijom Centar za demokratsku tranziciju, uz finansijsku podršku Evropske unije i Ambasade Njemačke
100 pregleda 1 komentar(a)
Četkice, slikanje, slika, Foto: Shutterstock
Četkice, slikanje, slika, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.04.2016. 14:50h

Ministarstvo prosvjete je, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova (MUP), organizovalo Konkurs za najbolje likovne radove na temu "Poštuj život, vrati oružje", koji će biti otvoren do 29. aprila, a namijenjen je učenicima devetog razreda osnovne škole.

Konkurs je organizovan u okviru kampanje "Poštuj život, vrati oružje", koju MUP realizuje u saradnji sa UNDP-em, OEBS-om i nevladinom organizacijom Centar za demokratsku tranziciju, uz finansijsku podršku Evropske unije i Ambasade Njemačke.

"Učenici treba da, crtežom ili slikom, prikažu kako nezakonito ili nepotrebno posjedovanje, kao i nestručna upotreba vatrenog oružja, mogu imati negativne, često kobne posljedice na živote ljudi“, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Kako je pojašnjeno iz tog resora, stručna komisija procijeniće i rangirati prispjele likovne radove, a za autore tri najbolja rada OEBS je obezbijedio vrijedne nagrade u vidu tablet uređaja ili laptopa.

Radovi se dostavljaju lično ili putem pošte, na adresu Ministarstvo prosvjete, Ulica Vaka Đurovića bb, 81000 Podgorica, u zatvorenoj koverti, sa naznakom Za likovni konkurs.

Uz rad je potrebno navesti podatke o nazivu škole, učeniku, mentoru i kontakt telefon.

Cilj kampanje "Poštuj život, vrati oružje" je upoznavanje građana sa posljedicama nelegalnog posjedovanja i upotrebe vatrenog oružja.

Bonus video: