Luković: U fokusu djelovanja SD razvoj ženskog preduzetništva

"U našem društvu žene još nisu prepoznate u dovoljnoj mjeri kao ravnopravni igrači u ekonomskoj trci, što u mnogome doprinosi i njihovoj lošoj poziciji u stvaranju sopstvenog biznisa"
4 komentar(a)
Rada Luković, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Rada Luković, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 05.04.2016. 12:34h

Socijaldemokrate će, u okviru Partnerstva za snažan ekonomski razvoj na lokalnom nivou, posebnu pažnju posvetiti razvoju i promovisanju ženskog preduzetništva, rekla je Rada Luković, kandidatkinja na listi Socijaldemokrate-Ivan Brajović, Stabilno i dosljedno za Tivat.

"U našem društvu žene još nisu prepoznate u dovoljnoj mjeri kao ravnopravni igrači u ekonomskoj trci, što u mnogome doprinosi i njihovoj lošoj poziciji u stvaranju sopstvenog biznisa. Međutim, u praksi se pokazuje da su žene preduzetnice odgovornije, tačnije i istrajnije u upravljanju, iako su u mnogim slučajevima one samo formalno vlasnice biznisa, dok upravljačke funkcije u rukama drže njihovi muški srodnici", kazala je Luković.

Socijaldemokrate, kako navode, podstiču žene da razvijaju sopstveni biznis, kao ravnopravne učesnice, sposobne i spremne da svojim angažmanom doprinesu razvoju cjelokupnog društva.

"Tome u prilog govori i činjenica da se na našoj listi nalazi 45% žena. Zato smo u okviru mjera za razvoj malog i srednjeg biznisa, za koji smatramo da treba da bude motor budućeg razvoja Tivta, predvidjeli formiranje Biznis centra u kojem bi se početnicima u biznisu obezbijedio prostor za funkcionisanje, i koji bi im pružao razne vrste usluga kao što su računovodstvo, marketing i sl. Sigurni smo da će ove mjere doprinijeti jačanju uloge žena i njihove veće zastupljenosti na liderskim pozicijama, ne samo u ekonomskoj, već i u sferi politike, kao i ostalim sferama društvenog života”, rekla je Rada Luković, predsjednica Foruma žena Tivta.

Bonus video: