Opšta bolnica u Nikšiću dobila aparat vrijedan 17 hiljada eura

"Drago nam je smo ovom prestižnom odjeljenju urologije u Crnoj Gori obezbjedili aparat koji nijesu imali i koji će znatno doprinijeti njihovom radu“
413 pregleda 1 komentar(a)
Karl Štors, Foto: Svetlana Mandić
Karl Štors, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 05.04.2016. 11:20h

Firma „Karl Štors“ donirala je nikšićkoj Opštoj bolnici aparat za pneumatsku litotripsiju (razbijanje kamena u mokraćnoj bešici i ureterima), vrijednosti 17 hiljada eura.

"Ova aparat će služiti potrebama osiguranika na odjeljenju za urologiju za koje mogu reći da je prestižno urološko odjeljenje u Crnoj Gori gdje se godišnje obavi preko deset hiljada ambulantskih pregleda i do 500 hirurških intervencija. Aparat će nam pomoći da upotpunimo set naših usluga koje pružama našim osiguranicima“, kazao je direktor Opšte bolnice dr Ilija Ašanin.

Prema njegovim riječima doprinos da pomenuta donacija stigne u Nikšić dala je dr Jovana Pavićević, Nikšićanka kojaje na specijalizaciji u Švajcarskoj i koja je uložila napor da preko NVO animirafirmu „Karl Štors“.

Veselin Vujović, vlasnik firme „Inel medika“ koja je generalni zastupnik „Karl Štorsa“ za Crnu Goru, kazao je da da su nakon saznanja da je pomenuta donacija odobrena preuzeli aktivnosti da se ona uveze i ocarini.

"Drago nam je smo ovom prestižnom odjeljenju urologije u Crnoj Gori obezbjedili aparat koji nijesu imali i koji će znatno doprinijeti njihovom radu“, kazao je Vujović.

Ranko Nikolić, marketing menadžer za Srbiju i Crnu Goru iz firme „Karl Štors“, instaliraće pomenuti aparat koji će već od danas biti stavljen u funkciju.

Bonus video: