Nuhodžić: Briga o porodicama preminulih je čin posvećenosti i priznanja za časno služenje službi i Crnoj Gori

„Povod današnjeg susreta bila je i donacija koju je MUP opredijelio, pridruživši se tako donatorskoj akciji prikupljanja sredstava, koju već tri godine organizuju Sindikat Uprave policije i Međunarodna policijska asocijacija (IPA)“, kaže se u saopštenju
312 pregleda 3 komentar(a)
Nuhodžić sa porodicana preminulih policajaca, Foto: MUP
Nuhodžić sa porodicana preminulih policajaca, Foto: MUP
Ažurirano: 28.12.2018. 19:58h

Briga o porodicama preminulih kolega predstavlja ne samo čin humanosti i solidarnosti, već i posvećenosti i priznanja za časno služenje službi i državi Crnoj Gori, kazao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić. Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Nuhodžić se danas sastao sa članovima porodica preminulih službenika iz sektora bezbjednosti.

„Povod današnjeg susreta bila je i donacija koju je MUP opredijelio, pridruživši se tako donatorskoj akciji prikupljanja sredstava, koju već tri godine organizuju Sindikat Uprave policije i Međunarodna policijska asocijacija (IPA)“, kaže se u saopštenju.

Nuhodžić je kazao da na taj način čuvaju sjećanje na kolege, i porodicama poručio da uvijek mogu računati na punu podršku kolektiva MUP-a.

On je, kako se navodi u saopštenju, pohvalio iskazani senzibilitet kolega iz Sindikata i IPA sekcije, koje tom segmentu posvećuju naročitu pažnju, i poručio da će MUP nastaviti da podržava ove i slične akcije.

„Budući da je briga o zaposlenima u sektoru bezbjednosti, kao i njihovim porodicama, moralna i profesionalna obaveza prema časnom pozivu koji su izabrali kao svoj životni put“, dodaje se u saoppštenju.

MUP je iz budžetskih ušteda za ovu priliku izdvojio pet hiljada eura, kao i u prethodne dvije godine.

„Pa je tako za akcije pomoći porodicama preminulih kolega, kao i pomoći djeci kolega sa smetnjama u razvoju, i za druge akcije humanosti i solidarnosti, ukupno u dvogodišnjem periodu opredijeljeno oko 65 eura“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: