Brajović obećao: Put Podgorica-Cetinje-Budva gotov do početka glavne turističke sezone

"Neke dionice biće završene i prije roka. Do početka turističke sezone i naši građani, i turisti koji posjete Crnu Goru imaće praktično novi magistralni pravac Podgorica-Cetinje-Budva", rekao je Brajović.
196 pregleda 35 komentar(a)
put Podgorica - Budva radovi, Foto: Msp.gov.me
put Podgorica - Budva radovi, Foto: Msp.gov.me
Ažurirano: 04.04.2016. 16:05h

Radovi na putu Podogrica - Cetinje - Budva biće završeni do početka glavne turističke sezone, obećao je ministar pomorstva i saobraćaja Ivan Brajović.

On je danas sa saradnicima obišao lokalitete na tom putnim pravcu na kojima se izvode radovi.

Brajović je, kako je saopšteno iz Ministarstva pomorstva i saobraćaja, izrazio zadovoljstvo intenzivnim radovima na terenu, kao i kvalitetom radova.

"Neke dionice biće završene i prije roka. Do početka turističke sezone i naši građani, i turisti koji posjete Crnu Goru imaće praktično novi magistralni pravac Podgorica-Cetinje-Budva", rekao je Brajović.

Radovi se izvode na šest lokaliteta.

Prvi je Kokoti - Kamenica, dionica duga četiri kilometra na kojoj je planirana treća traka dužine jedan kilometar iz pravca Cetinja na potezu od Barutane prema Kokotima. Vrijednost radova je 1,3 miliona eura, a rok za završetak jun 2016.godine.

Drugi lokalitet je Kamenica – Meterizi / Jankovića krš - Ulići. Riječ je o dvije dionice od kojih je dionica Kamenica – Meterizi duga 4,6 kilometara na kojoj je izgrađena treća traka dužine 1,6 km (po 800 m iz oba pravca) na prevoju Gospoština i dionica Jankovića krš – Ulići duga 1,8 km na kojoj je izgrađena treća traka dužine 600 metara koja je iz pravca Cetinja povezana sa postojećom trećom trakom Jankovića krš. Vrijednost tih radova je 2,6 miliona eura, a rok za završetak 10. april.

Radi se i na lokalitetu Tunel Mekavac, dionica duga 500 metara na kojoj je planirana izgradnja treće trake koja podrazumijeva i proširenje postojećeg tunela dužine 200 metara. Radovi na tunelu će se, kako je saopšteno, izvoditi nakon turističke sezone tako da će taj projekat biti završen do kraja 2016.godine. Vrijednost radova je dva miliona eura.

Radi se i na lokalitetu Obzovica - Brajići, dionica je duga četiri kilometra, vrijednost radova 2,6 miliona eura, rok za završetak jun 2016. godine.

Na lokalitetu Markovići, dionica duga 4 kilometra na kojoj je planirana treća traka dužine 2,5 km iz pravca Budve na potezu od Markovića prema Stanišićima što zahtjeva i proširenje dva mosta koji se nalaze na trasi puta. Vrijednost radova je 3,2 miliona eura, rok za završetak jun 2016. godine.

Posljednji lokalitet je Zavala, dionica duga 700 metara na kojoj je planirano spajanje bulevara između Budve i Bečića s izradom kružnog toka na raskrsnici sa putem za Cetinje. Vrijednost radova 3,6 miliona eura.

"Osim na ovim lokalitetima u sklopu redovnog održavanja puteva po ugovoru sa Crnagoraput-em vrši se sanacija kosina zasjeka na preostalim dionicama puta Podgorica – Cetinje, na kojima će se na dužini od 12 km izvršiti presvlačenje asfalta po ugovoru za investiciono presvlačenje kolovoza (vrijednost radova milion eura) U toku je tenderska procedura za rekonstrukciju preostala 4 lokaliteta i to: Ulići – Ugnji, Ugnji – Obzovica, Brajići – Lapčići i Košljun – Zavala, ukupne dužine oko 20 km na kojima će biti izgrađeno oko 5 km dodatne treće trake. Otvaranje ponuda za ove lokalitete je u toku aprila, a procijenjena vrijednost radova iznosi 1 miliona eura", saopšteno je iz Ministarstva pomorstva i saobraćaja.

Bonus video: