Raičević: Pljevljaci zdravljem plaćaju nemar moćnika

"Jedno od mogućih bilo bi da Pljevljacima od njihovih resursa omoguće korišćenje besplatne električne energije za domaćinstva"
4 komentar(a)
Radan Raičević, Foto: PzP
Radan Raičević, Foto: PzP
Ažurirano: 04.04.2016. 13:28h

Član OO PzP-a Pljevlja Radan Raičević ocijenio je da je odluka gradonačelnik Mirka Đačića da odbije ponudu njemačke kompanije “Novo Sol” da besplatno izgradi toplanu u Pljevljima, još jedan u nizu apsurdnih poteza lokalne samouprave.

Dodao je da građani zdravljem plaćaju "nemar moćnika, kako na lokalnom tako i na državnom nivou".

"Predsjednik Opštine Mirko Đačić je odbio ponudu njemačke firme koja je imala u planu da besplatno izgradi u Pljevljima ekološki potpuno čisto postrojenje za proizvodnju toplotne i električne energije planiranog kapaciteta od pet MWt, i jedan MWe. Koristili bi drvnu biomasu i obavezali se na poštovanje zakona o obnavljanju šuma brzorastucim zasadima. Ponuda je uključivala da 30 odsto neto zarade toplane na godišnjem nivou pripadne Opštini", saopštio je Raičević.

Dodaje da je i bez obzira na razloge koji su naveli Đačića da odbije ponudu, potrebno hitno iznalaženje rješenja za Pljevlja.

"Jedno od mogućih bilo bi da Pljevljacima od njihovih resursa omoguće korišćenje besplatne električne energije za domaćinstva", zaključio je Raičević.

Bonus video: