Pripreme za čišćenje uz tango i jogu

Manifestaciji je prisustvovalo više stotina građana. Održan je koncert klasične muzike i prikazani filmovi za djecu...
101 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 03.04.2016. 06:52h

Članovi Asocijacije za demokratski prosperitet (ADP) Zid u saradnji sa nevladinim organizacijama i građanima organizovali su juče u Njegoševom parku u Podgorici promotivnu manifestaciju u okviru akcije “Let' s do it Montenegro”.

Promotivni događaj počeo je u 10 sati časovima italijanskog jezika za početnike, nakon čega je održan niz kulturno-zabavnih događaja.

Posjetioci su imali priliku da učestvuju u žonglerskom nastupu, čitaju poeziju na različitim jezicima, dok su zainteresovani učili tango na javnom času plesne škole “Buena Vista” i igrali društvene igre.

Predstavnica ADP Zid Sanela Pajazitović kazala je da se akciji pridružilo nekoliko stotina građana, kao i da su svi programi bili besplatni za učesnike.

Popodne je organizovana radionica pravljenja suvenira od plastike, dok je grupa “Stay Tuned” uživo svirala klasičnu muziku.

Desetine posjetilaca u Njegoševom parku bile su na času joge, dok je za najmlađe organizovano gledanje crtanih filmova u prirodi.

Studentkinja Vesna Ivanović kazala je da je vidjela promotivni materijal i odlučila da se priključi manifestaciji. Prisustvovala je, tvrdi, času tango plesa i koncertu klasične muzike.

Pajazitović je kazala da je “promotivni dan” uvod za veliku akciju čišćenja koja će se 20. maja održati u svim crnogorskim opštinama.

Akcija čišćenja održava se po drugi put, u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, a učešće su potvrdile i nevladine organizacije, lokalne samouprave, kulturno-umjetnička društva, škole i Crveni krst Crne Gore.

“Akcija jeste ekološka, ali je njen cilj, prije svega, promovisanje građanskog aktivizma”, pojasnila je.

Pajazitović je istakla da je Crna Gora jedna od 112 zemalja koja se pridružila međunarodnom pokretu „Let's do it World”.

Podsjetila je da je u maju prije dvije godine tokom prve akcije čišćenja, koja je održana samo u šest primorskih opština, učestvovalo oko 3.100 građana.

U toj, do sada najmasovnijoj akciji čišćenja u državi, prikupljeno je oko 530 tona otpada, najviše plastičnog i papirnog.

Galerija

Bonus video: