Petina plate za mir u kući

Doktor Pavličić je više puta starijoj sugrađanki ponavljao rečenicu: “Dobar k…., mir u kući”, uz prevod na latinski...
213 pregleda 30 komentar(a)
Rajko Pavličić, Foto: Svetlana Mandić
Rajko Pavličić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 02.04.2016. 06:38h

Rukovodilac nikšićkog savjetovališta za HIV dr Rajko Pavličić biće novčano kažnjen tri mjeseca po 20 odsto od zarade, zbog neprimjerenog ponašanja u čekaonici Doma zdravlja.

Tako je odlučio poslodavac nakon nedavno okončanog disciplinskog postupka.

“Pavličiću je izrečena maksimalna novčana kazna koja je propisana granskim kolektivnim ugovorom”, saopšteno je “Vijestima” iz nikšićkog Doma zdravlja.

Pavličić je u februaru u čekaonici te zdravstvene ustanove pričao o muškom polnom organu, poslije čega je suspendovan.

Osamdesetjednogodišnja Stanka Radulović, kojoj se Pavličić obratio na krajnje nepristojan način, tražila je da doktora vrate na posao bez kazne.

Direktor Doma zdravlja Veselin Bulatović izvinio se Nikšićanki i njenoj porodici.

„Izvinio sam se prije svega kao čovjek, zatim kao ljekar i direktor ustanove. To se desilo u jednom akutnom, pijanom stanju, ali to ga ne opravdava, jer za takvo ponašanje opravdanje ne postoji“, kazao je direktor Doma zdravlja prilikom razgovora sa Radulovićevom.

Pavličić je u više navrata ponavljao rečenicu “Dobar k…., mir u kući”, koju se potrudio i da prevede na latinski “Bonus penis, pax en domus”.

On je nakon objavljenog snimka kazao “Vijestima” da mu je krivo što je sebi dozvolio da se takvim riječima, kao ljekar i muškarac, obrati ženi.

Bonus video: