OPTERETILI SAOBRAĆAJ

Novi parking u centru Podgorice uzeo dio ulice

„Zbog takvog postupanje pojedinaca, trpe mnogi“, kazao je profesor Kljajić
29 komentar(a)
Ažurirano: 01.04.2016. 19:03h

 Parking mjesta koja su se nalazila na dijelu trotoara u Ulici kralja Nikole u Podgorici, kod zgrade „Metalke“, izmještena su na ulicu.

Profesor saobraćajne grupe predmeta u Mašinskoj školi Srećko Kljajić smatra da saobraćajnice ne bi trebalo koristiti na ovaj način, posebno ako su najprometnije u gradu.

„Ima mnogo neuređenih površina koje mogu da se prilagode i koriste kao  parking  prostor“, ocijenio je Kljajić.

Dodaje da je bilo krajnje vrijeme da Podgorica dobije biciklističke staze. Prema njegovim riječima, evidentan je veliki broj vozila, a dio problema je i kultura saobraćanja gdje je uobičajeno da se Podgoričani parkiraju neposredno do odredišta.

„Zbog takvog postupanje pojedinaca, trpe mnogi“, kazao je Kljajić.

On navodi da nadležni treba da insistiraju na strožem poštovanju zabrane zaustavljanja i parkiranja na gradskim ulicama, te da treba da se ugledaju na gradove u regionu, poput Ljubljane, gdje se građanima zbog visokih cijena parkinga, a niskih cijena gradskog prevoza, ne isplati da koriste automobile.

„Imajući u vidu zahtjeve građane, kao i saobraćajno opterećenje u tom dijelu grada, u neposrednoj blizini predmetnih  parking  mjesta, obilježeno je novih 16  parking  mjesta u Ulici Luke Boljevića, te se i ona mogu koristiti pod istim uslovima kao i  parking  mjesta u Ulici kralja Nikole“, pojašnjavaju iz  Parking  servisa.

Prije početka izgradnje druge biciklističke staze, 24  parking  mjesta su se nalazila na trotoaru ispred zgrade „Metalke“, međutim, prije par dana, nadležni iz preduzeća  Parking  servis, isti broj mjesta su obilježili na dijelu kolovoza. Iz tog preduzeća je saopšteno da se  parking  mjesta, koja se nalaze u trećoj zoni, mogu koristiti pod istim uslovima kao i prije.

Galerija

Preporučujemo za Vas