Ulcinj: Traže novog investitora za Jadran

Cungu je kazao da je sa Jelušićem postigao dogovor oko nabavke posebnog krana za izvlačenje barki iz lučice Kacema
220 pregleda 1 komentar(a)
Hotel Jadran, Ulcinj, mjesto izgradnje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Hotel Jadran, Ulcinj, mjesto izgradnje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 01.04.2016. 15:35h

Predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu najavio je da bi uskoro mogao biti raspisan novi tender za gradnju hotela Jadran na Rtu Suka.

"Prethodni potencijalni investitor nije ispunio očekivanja i ugovor je raskinut. Stanovi za stanare montažnih baraka biće uskoro u funkciji tako da će poluostrvo biti potpuno slobodno za gradnju", kazao je Cungu prilikom susreta sa direktorom javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Predragom Jelušićem, koji je sa saradnicima posjetio Ulcinj. Cungu i Jelušić sa sardnicima juče su obišli novoizgrađeno šetalište od bivšeg Galeba do Albatrosa, koje je finansiralo budvansko preduzeće u iznosu od oko 150 hiljada eura.

"Sve je to prije svega u interesu Opštine Ulcinj. Vidjećemo i stanove za stanovnike Suke, gdje bi trebalo da nikne novi Jadran. Dogovrili smo i druge aktivnosti oko Borove šume, Velike plaže i drugih oblasti koji su u ingerenciji JP", kazao je Jelušić.

Cungu je kazao da je sa Jelušićem postigao dogovor oko nabavke posebnog krana za izvlačenje barki iz lučice Kacema.

"Osim produbljivanja Kaceme, dogovorili smo i izmjenu studije lokacije za Mandrać", kazao je Cungu.

Na konferenciji za novinare na novom šetalištu govorili su i predsjednik UO JP Džaudet Cakuli i šef lokalnog parlamenta Ljoro Nrekić.

Bonus video: