Inspekcija o rješenju gradskog sekretarijata: Slijedi tužba, ako ne usvoje žalbu

Sekretarijat je rješenje o odbijanju predloga za poništenje dozvole donio desetog marta, a u pravnoj pouci se navodi da se žalba može izjaviti Glavnom administratoru u roku od 15 dana od prijema istog
164 pregleda 0 komentar(a)
Normal tours, Foto: KANA
Normal tours, Foto: KANA
Ažurirano: 31.03.2016. 20:30h

Iz Uprave za inspekcijske poslove juče je „Vijestima” saopšteno da će se na rješenje o odbijanju predloga inspektora za poništenje građevinske dozvole za izgradnju zgrade „Normal Toursa” od 12 spratova pored hotela “Podgorica”, žaliti Glavnom administratoru.

“Ukoliko administrator ne uvaži našu žalbu, podnijećemo tužbu Upravnom sudu. Nijesmo još dobili rješenje o odbijanju predloga za poništenje građevinske dozvole. Kada ga dobijemo, iskoristićemo sva raspoloživa pravna sredstva”, saopšteno je „Vijestima” iz Uprave za inspekcijske poslove. U rješenju za odbijanje predloga za poništenje dozvole navodi se da su u Sekretarijatu za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Glavnog grada uvidom u spise utvrdili da rješenje “o građevinskoj dozvoli nije pobijano žalbom u zakonskom roku, zbog čega je postalo konačno”.

Sekretarijat je rješenje o odbijanju predloga za poništenje dozvole donio desetog marta, a u pravnoj pouci se navodi da se žalba može izjaviti Glavnom administratoru u roku od 15 dana od prijema istog.

Inspektor za urbanizam podnio je predlog za poništenje građevinske dozvole jer je prilikom provjere tehničke dokumentacije, na osnovu koje je izdata građevinska dozvola, utvrdio da ista nije urađena sa planskim dokumentom Izmjene i dopune DUP-a "Rekreativno - kulturna zona na obali Morače - južni dio". Uprava za inspekcijske poslove poslala je i predlog Ministarstvu održivog razvoja i turizma za pokretanje postupka za ocjenu zakonitosti izmjena i dopuna DUP "Rekreativno - kulturna zona na obali Morače - južni dio".

Iz Ministarstva nijesu odgovorili “Vijestima” da li su pokrenuli postupak. Iz Uprave za zaštitu kulturnih dobara juče je saopšteno da će Elaboratom oa zaštiti “Podgorice”, između ostalog, biti definisana i granica kulturnog dobra. “Normal Tours”, vlasnika Žarka Burića, krajem decembra prošle godine je počela izgradnju zgrade od 12 spratova pored „Podgorice”.

Bonus video: