Dom zdravlja Podgorica: ODT da reaguje zbog nezakonitih pregleda

Naglasili su da je tom prilikom u zapisniku konstatovano da u pravno-kadrovskom sektoru Doma zdravlja ne postoji podatak o ugovoru sa tom NVO, niti su nadležni upoznati sa radom “Internacionalnog naučnog centra Tuzi” u njihovom objektu
0 komentar(a)
Dom zdravlja Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Dom zdravlja Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 31.03.2016. 15:56h

Podgorički Dom zdravlja zatražio je od Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) da hitno preduzme konkretne mjere povodom nezakonitih ljekarskih pregleda u Tuzima.

Iz te zdravstvene ustanove je saopšteno da su ODT obavijestili da je nakon inspekcijskog pregleda, a po prijavi Ministarstva rada i socijalnog staranja, utvrđeno da su dvije ljekarke iz Kliničkog centra ordinirale u prostorijama Doma zdravlja u Tuzima, pod okriljem NVO "Internacionalni naučni centar Tuzi".

Naglasili su da je tom prilikom u zapisniku konstatovano da u pravno-kadrovskom sektoru Doma zdravlja ne postoji podatak o ugovoru sa tom NVO, niti su nadležni upoznati sa radom “Internacionalnog naučnog centra Tuzi” u njihovom objektu.

Kazali su da je menadžement Doma zdravlja zabrinut zbog nezakonitog korišćenja resursa te ustanove i da smatraju da je potrebno utvrditi odgovornost ljekara i NVO.

Bonus video: