Kreirana baza podataka NVO u radnim grupama

Baza podataka je kako navodi jedna od aktivnosti projekta “I civilno društvo odlučuje!” koji finansira Evropska Unija
54 pregleda 0 komentar(a)
baza podataka, Foto: CRNVO
baza podataka, Foto: CRNVO
Ažurirano: 31.03.2016. 12:58h

Centar za razvoj nevladinih organizacija kreirao je bazu podataka predstavnika nevladinih organizacija u radnim grupama i drugim radnim tijelima formiranih od strane organa državne uprave kazao je Radoš Mušović, kordinator za jačanje kapaciteta.

“Kako bi postigli potpunu transparentnost izbornog procesa predstavnika nevladinih organizacija i unaprijedili kvalitet rada ovih tijela CRNVO je odlučio da kreira bazu podataka koja sadrži sve informacije važne za proces izbora predstavnika NVO. “ objasnio je Mušović.

On je naveo da je baza podataka je kreirana s ciljem podsticanja komunikacije između predstavnika NVO koji su članovi radnih grupa i drugih radnih tijela i drugih organizacija i građana koji su zainteresovani ne samo da dobiju pravovremene informacije o odgovarajućim fazama i rezultatima rada radne grupe, već koji su i zainteresovani da daju komentare i preporuke za poboljšanja učinkovitosti i djelotvornosti njihovog rada.

“Na ovaj način građani i organizacije mogu na jednoj stranici pronaći sve informacije o tijelima u kojima učestvuju predstavnici NVO, bez pretrage internet stranica svakog organa ponaosob. Ovo će omogućiti građanima priliku da lakše i jednostavnije identifikuju i kontaktiraju nevladine organizacije čiji predstavnici učestvuju u radu radnih tijela i time omogućiti veći uticaj građana na cjelokupni proces.” kaže Mušović.

Baza podataka je kako navodi jedna od aktivnosti projekta “I civilno društvo odlučuje!” koji finansira Evropska Unija, a kojim upravlja Delegacija Evropske Unije u Crnoj Gori. On je dodao da je Opšti cilj ovog projekta, koji CRNVO realizuje u partnerstvu sa Mrežom instituta i škola za javnu upravu u centralnoj i istočnoj Evropi (NISPAcee) i NVO Bonum je doprinos većoj participaciji organizacija civilnog društva u kreiranju i implementaciji javnih politika u Crnoj Gori, a specifični cilj projekta je poboljšana saradnja između Vlade i organizacija civilnog društva u procesu oblikovanja i sprovođenja javnih politika.

Bonus video: