Milošević: Od novca sa Veruše slali bi djecu na more

Direktor “Dječijeg saveza” kaže da lokacija odmarališta u Sutomoru nije predviđena za građevinski lobi
742 pregleda 2 komentar(a)
Direktor “Dječijeg saveza” kaže da lokacija odmarališta u Sutomoru nije predviđena za građevinski lobi, Foto: Privatna arhiva
Direktor “Dječijeg saveza” kaže da lokacija odmarališta u Sutomoru nije predviđena za građevinski lobi, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 29.12.2018. 12:23h

Direktor Javne ustanove “Dječiji savez” iz Podgorice Aleksandar Milošević kazao je juče da su neutemeljene tvrdnje da je lokacija, gdje je odmaralište u Sutomoru, predviđena za građevinski lobi, već bi prodajom te atraktivne imovine imali višestruke koristi.

“Nije tačno, kako je to u pojedinim medijima plasirano da je to nekome namijenjeno, od prodaje te imovine, htjeli smo da finansiramo izgradnju novog odmarališta na Veruši, gdje bi dobili sadržaje, koje bi osim djece, koristili penzioneri i drugi građani, a od novca prihodovanog na osnovu toga, slali bi djecu na more”, kazao je Milošević na jučerašnjoj sjednici Glavnog grada.

On je to rekao odgovarajući na pitanje odbornika Demokrata Mitra Vukovića, kada će da se vrati stari sjaj odmarališta u Sutomoru, odnosno kada će tamo ponovo da borave djeca.

Vuković je kazao je da je ta lokacija pravo ruglo, a da ima informaciju da Opština Bar želi da se to pitanje riješi.

Odmaralište u Sutomoru godinama ne radi, zgrade su ruinirane i propadaju, napravljena je i velika deponija otpada tamo, a Glavni grad je prije nekoliko godina pokušao da proda 6.365 metara kvadratnih za 1.871.310 eura, ali zainteresovanih nije bilo. Na toj lokaciji DUP-om za taj dio Opštine Bar, predviđena je izgradnja desetospratnice.

Predsjednik Skupštine Đorđe Suhih prokomentarisdao je da je predlagao da se formira komisija, koja bi se bavila tom lokacijom. “To kako sada izgleda ta lokacija, šalje lošu sliku kako se Glavni grad, odnosi prema svojoj imovini”, istakao je Suhih.

Odbornik Demokratske partije socijalista Dušan Kovačević, kazao je da zgrada Gradskog pozorišta u Podgorici, neće biti završena ni do 2020. godine.

“To je poražavajući podatak”, bio je zaprepašćen odbornik Demokrata Vladimir Čađenović.

Izgradnja pozorišta započeta je u oktobrau 2016., rok završetka bio je na isti dan ove godine, nakon toga produžen je do petog januara 2019. Kako su saopštili ranije “Vijestima”, tek nakon toga treba da se radi na scenskoj tehnici zbog racionalizacije i zastarjelosti opreme. Odbornici vladajuće većine, bez opozicije, imenovali su za direktoricu Gradskog pozorišta Nelu Savković Vukčević, koja je prethodno bila sekretar za kulturu i sport grada. Za izvršnog direktora preduzeća “Pogrebne usluge” izabran je Srđan Miljanić.

Bonus video: