Počela sa radom prva robotička laboratorija za djecu i omladinu

Cilj projekta je stvaranje uslova za bavljenje robotikom i srodnim tehnologijama, nabavka učila, edukativnih kompleta i alata, sticanje teorijskih i praktičnih znanja iz ovih oblasti, kao i realizacija i testiranje ideja i pripremanje za međunarodna takmičenja robotike
0 komentar(a)
Radio klub Podgorica, Foto: Telekom
Radio klub Podgorica, Foto: Telekom
Ažurirano: 30.03.2016. 15:16h

U prostorijama Radio kluba "Podgorica" počela je sa radom prva robotička laboratorije za djecu i omladinu u Crnoj Gori.

Radio klub "Podgorica" realizuje projekat robotičke laboratorije uz podršku Crnogorskog Telekoma, a projekat je odobren na konkursu "Za svako dobro" za 2015. godinu.

Cilj projekta je stvaranje uslova za bavljenje robotikom i srodnim tehnologijama, nabavka učila, edukativnih kompleta i alata, sticanje teorijskih i praktičnih znanja iz ovih oblasti, kao i realizacija i testiranje ideja i pripremanje za međunarodna takmičenja robotike.

"Prepoznajući značaj ove aktivnosti kao doprinos unapređenju tehničke kulture i popularizaciji nauke i tehnike kod djece i mladih, Crnogorski Telekom je na konkursu "Za svako dobro" dao punu podršku ovom projektu. Crnogorski Telekom će nastaviti da prati rad robotičke laboratorije i dodatno doprinese promovisanju boljih uslova za realizaciju naučno i tehničko – tehnoloških aktivnosti kod djece i omladine", navodi se u saopštenju Crnogorskog Telekoma.

Dodaje se da je od posebno značaja u realizaciji ovog projekta njegova održivost, budući da se nabavljena učila i edukativni kompleti mogu koristiti i nakon završene obuke za naredne grupe, čime ovo postaje redovna aktivnost kluba.

Bonus video: