Parkiranje u Ulcinju naplaćivaće od naredne sezone

"Parking servis“ će naplaćivati 1.800 parking mjesta, a biće zaposlena najmanje 24 radnika
845 pregleda 1 komentar(a)
Zavešće red u saobraćaju: Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Zavešće red u saobraćaju: Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 29.12.2018. 14:19h

Parkinzi na glavnim gradskim bulevarima i saobraćajnicama u Ulcinju od naredne sezone biće naplaćivani, a cijena će zavisiti od toga da li su u crvenoj ili narandžastoj zoni, saznaju "Vijesti".

Aleksandar Jacović, v. d. izvršnog direktora „Parking Servis“, koje je u fazi registracije, najavio je da će to preduzeće raspolagati sa skoro 1.800 parking mjesta na teritoriji grada. On je kazao da će fokus u narednom periodu, osim registarcije, biti i na primjeni elaborata, koji je za potrebe lokalne uprave, još 2015, izradila beogradska firma „Metroparking“.

"Prema tom elaboratu, postoji 1.237 parking mjesta u gradu. Međutim, taj broj moguće je uvećati za dodatnih 289 mjesta, a izgradnjom posebnih parking prostora za još 263, čime dolazimo do ukupne cifre od 1789", kazao je Jacović.

Prema tom elaboratu, predviđeno je da u „Parking servisu“ bude zaposleno 24 radnika, ali Jacović ističe da ih u zavisnosti od potrebe može biti i više angažovano, naročito u toku sezone.

Odluka lokalne Skupštine o osnivanju „Parking servis“ d.o.o. usvojena je 3. marta prošle godine. Rok za sprovođenje odluke bio je 60 dana, ali se kasnilo, pa je predsjednik Opštine Ljoro Nrekić, shodno svojim ovlašćenjima, prije 15 dana imenovao Jacovića za v. d. izvršnog direktora i ovlastio ga da preduzme aktivnosti na registraciji preduzeća. Jacović je kazao da očekuje da će „Parking servis“ u punom kapacitetu početi da funkcioniše najkasnije do početka aprila.

"U toku je i predlog nacrta programa rada „Parking servisa“ za narednu godinu. Tako će Ulcinj, poput ostalih primorskih opština, u novu sezonu ući sa preduzećem koje će brinuti o gradskim parkinzima. Nedostatak parking prostora do sada je bio jedan od najvećih problema sa kojim se vlast suočavala tokom ljetnjih mjeseci", kazao je Jacović, koji je bio višegodišnji radnik opštinske Turističke organizacije.

Bonus video: