"NEOPHODNA REFORMA ZDRAVSTVENOG SISTEMA NA NIVOU DRŽAVE"

Adrović: Bijelom Polju treba još jedna apoteka

"Oni koji odlučuju o ovome, treba samo da dođu do naše apoteke bilo kog ponedeljka, pa da na licu mjesta osjete sa čim se suočavaju obični građani", kazao je Adrović
3 komentar(a)
Suljo Adrović, Foto: URA
Suljo Adrović, Foto: URA
Ažurirano: 30.03.2016. 11:15h

Član Opštinskog odbora Građanskog pokreta URA u Bijelom Polju Suljo Adrović kazao je da je u tom gradu neophodno otvoriti još jednu državnu apoteku.

"Oni koji odlučuju o ovome, treba samo da dođu do naše apoteke bilo kog ponedeljka, pa da na licu mjesta osjete sa čim se suočavaju obični građani. Apelujemo na lokalnu upravu da podrškom ovoj inicijativi pokaže minimum interesovanja i brige za svoje građane", kazao je Adrović

On je dodao da se Crna Gora našla na posljednjem mjestu na listi 35 evropskih zdravstvenih sistema u ovogodišnjem izvještaju Evropskog zdravstvenog potrošačkog indeksa (EHCI), "a građani Bijelog Polja sa pravom pitaju da li bi, kada je riječ o zdravstvenoj zaštiti, epitet najgoreg među najgorima mogao da ponese upravo njihov grad."

"Problemi zdravstvenog sistema na lokalnom nivou postali su samo dijelom javni i jasni kroz tragični slučaj beba u bjelopoljskoj bolnici. Prošle sedmice je i porodica iz Mojkovca iznijela ozbiljne optužbe na račun postupanja u bolnici u Bijelom Polju, nastavlja se odliv stručnih kadrova iz bolnice, otežan je pristup pacijenata važnim vidovima zdravstvene zaštite... Predugo se čeka na specijalistički pregled i radiološku dijagnostiku, nedostaju reagensi u bolničkoj laboratoriji, u državnoj apoteci mjesecima nema većeg broja lijekova koji se izdaju na recept", rekao je Adrović.

On je saopštio da je neophodna reforma zdravstvenog sistema na nivou države morala bi što prije da se desi, a Građanski pokret URA apeluje na nadležne da se pozabave alarmantnim podatkom da Bjelopoljci imaju samo jednu državnu apoteku, koja opslužuje preko 45.000 stanovnika opštine.

"Kada se desi da u državnoj apoteci ima neki od potrebnih lijekova, Bjelopoljci moraju satima da stoje u redu. Na prostoru od desetak kvadrata bude i više desetina ljudi. Slika je nehumana jer se većinom radi o starim i bolesnim licima", zaključio je Adrović.

Preporučujemo za Vas