Dokoni pričaju neistine u predizbornoj kampanji

“Hotel „Magnolija“, kao sastavni dio cijelog poslovno-stambenog kompleksa na Trgu magnolija je rađen po modelu privatno – javnog partnerstva. Učešće Opštine Tivat u takvom projektu su upravo komunalije za poslovno-stambeni objekat. Kao rezultat dobili smo tzv. drugi centar grada"
54 pregleda 0 komentar(a)
hotel Magnolija, Foto: Siniša Luković
hotel Magnolija, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 30.03.2016. 10:18h

Predsjednik Opštine Tivat Ivan Novosel nazvao je neistinima tvrdnje čelnika Tivatske antikorupcijske inicijative da je budžet oštećen za 220.000 eura prilikom renostrukcije stambenog prostora na Trgu magnolija. Reagujući na njihove optužbe da su čelnici Opštine svjesno i organizovano radili protiv zakona, Novosel je ocijenio da je riječ o političkom podmetanju i obmanjivanju javnosti i istakao da su izdate dozvole za gradnju.

Reagovanje prenosimo u cjelosti:

“Iako nijesam imao namjeru da odgovaram na ove I slične neistine, zarad objektivnog i istinitog informisanja javnosti koja je kontinuirano izložena neprovjerenim i zlonamjernim plasiranjem neistina od strane šačice dokonih istomišljenika koji sebe nazivaju partijom, moram se oglasiti i ovog puta. Naime, kao i svakog puta kada ova grupacija izda neko saopštenje, tako i sada odgovorno tvrdim da su neistinite sve tvrdnje koje su u svom saopštenju iznijeli predstavnici Tivatske antikorupcijske incijative, a vezano za izgradnju na lokaciji trg Magnolija. U potpunosti razumijem da je u predizbornoj kampanji potrebno prikupiti političke poene, ali ne na štetu istine, građana Tivta i tivatske opštine. Dozvolite mi da istaknem par činjenica koje se u svakom trenutku mogu provjeriti.

Hotel 'Magnolija', kao sastavni dio cijelog poslovno-stambenog kompleksa na trgu Magnolja je rađen po modelu privatno-javnog partnerstva. Učešće Opštine Tivat u takvom projektu su upravo komunalije za poslovno-stambeni objekat. Kao rezultat - dobili smo tzv. drugi centar grada, sa uređenim trgom, brojnim kafićima, poslovnim prostorima, radnjama, buticima, dok je na ovom prostoru zaposlenje našlo vise od 150 naših sugrađana.

Za lokaciju trg Magnolija uredno je izdato odobrenje za izgradnju dana 07.03. 2008. godine, pod brojem 01-08-11120/1-07, kao i upotrebna dozvola za izgrađeni centralni trg na urbanističkoj parceli broj 97 u zoni A u zahvatu DUP-a Tivat Centar broj 05-2022/2 od 11.05.2010.godine. Oba dokumenta izdalo je tadašnje Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

Zatim je isto Ministarstvo izdalo i odobrenje za rekonstrukciju objekta B na dijelu urbanističke parcele broj 97 u zahvatu DUP-a Tivat Centar broj UP I 05503-45/23 od 31.03. 2015. godine. U Zakonu o uređenju prostora i izgradnji objekata, član 7 stav 2, jasno i nedvosmisleno je navedeno da se državnim objektima od opšteg interesa, između ostalog, smatraju i hoteli sa četiri i pet zvjezdica, dok je odredbom člana 66 istog zakona propisano da se za takve objekte od opšteg interesa ne plaća naknada za komunalno opremanje građevinskog zemljišta.

Nakon dobijanja upotrebne dozvole 2010. godine nije bilo nikakve 'rekonsturkcije' objekta već je on isključivo opreman za izdavanje, a za takav posao nije potrebna građevinska dozvola.

Dakle, riječ je o klasičnom političkom podmetanju i obmanjivanju javnosti predstavnika Tivatske akcije, što Opština Tivat nikako neće dozvoliti. Naša obaveza je da radimo na razvoju grada u skladu sa zakonima države Crne Gore, prostornim i urbanističkikm planovima naše opštine i u tom poslu nas neće spriječiti nikakve manipulacije, niti ove, niti bilo koje druge političke partije koja učestvuje u predizbornoj trci u susret lokalnim izborima zakazanim za 17. april.

Bonus video: