Položen vijenac na spomen ploču hercegnovskim antifašistkinjama

Pet Danica - Tomašević, Đurović, Kosić, Bojanić i Popivoda, imale su 18, 20 i 21 godinu , isto ime i istu sudbinu - dale su život za svoju zemlju u narodnooslobodilačkom ratu
544 pregleda 1 komentar(a)
Pet godina kako je spomen ploča postavljena, Foto: Slavica Kosić
Pet godina kako je spomen ploča postavljena, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 29.12.2018. 15:26h

Rukovodstvo Opštine Herceg Novi danas je položilo vijenac na spomen ploču hercegnovskim heroinama na Šetalištu Pet Danica kod objekta Galeb.

Pet Danica - Tomašević, Đurović, Kosić, Bojanić i Popivoda, imale su 18, 20 i 21 godinu , isto ime i istu sudbinu - dale su život za svoju zemlju u narodnooslobodilačkom ratu.

Potpredsjednica Opštine Danijela Đurović istakla, već je pet godina kako je spomen ploča postavljena na početku Šetališta Pet Danica i jedan je od pokazatelja koliko se ova lokalna samouprava, zajedno sa Udruženjem boraca NOR-a Herceg Novog i Mjesnom zajednicom Igalo trudi da obilježava sve važne događaje naše istorije i prošlosti, na koje smo beskonačno ponosni jer su oni dio nas samih.

Čelnici grada su potom obišli trasu Šetališta od Galeba do Mimoze, na kojem su završeni radovi na popločavanju.

Čelnici grada obišli trasu Šetališta od Galeba do MimozeČelnici grada obišli trasu Šetališta od Galeba do Mimoze

Predsjednik Opštine Stevan Katić, izrazio je zadovoljstvo dinamikom izvođenju radova na popločavanju Šetališta.

“Radovi su završeni prije ugovorom predviđenih obaveza. Rok je bio 30 dana, a naš izvođač je ranije odradio posao, kako treba,čime su opravdali naša očekivanja. Građani su dugo čekali da se ovaj posao završi. Opština je uložila maksimalne napore, saradnja sa Morskim dobrom je bili korektna, oni su prepustili Opštini i Agenciji za izgradnju i razvoj grada a mi smo domaćinskom politikom , završili sve ono što je bilo do nas. Plan je da se nastavi uređenje do Titove vile i da se obogati glavni resurs - Šetalište ovog grada. Radi se na projektoj dokumentaciji za sanaciju kolektora u Igalu, fazi pet. Dogovaramo se i gledamo u kakvom je stanju postojeći kolektor. Kada tu dilemu otklonimo nastavićemo dalje na posao i na kolektoru i na uređenju Šetališta. Radimo sistematski, odgovorno i domaćinski, što je do nas", zaključio je Katić.

Bonus video: