Žičare na Podvrhu do kraja 2019. godine

Među projektima koji će biti pokrenuti u narednoj godini, Smolović je istakao nastavak valorizacije planine Bjelasice sa bjelopoljske strane, izgradnju četvrtog dječjeg vrtića, početak radova na izgradnji Osnovne škole “Dušan Korać”, gradskog stadiona ...
567 pregleda 0 komentar(a)
Sa novogodišnjeg koktela, Foto: Jadranka Ćetković
Sa novogodišnjeg koktela, Foto: Jadranka Ćetković

Do kraja naredne godine će biti izgrađene žičare od manastira Podvrh do Đalovića pećine. Projekat je vrijedan oko četiri miliona eura, a realizuju ga Opština Bijelo Polje i Direkcija javnih radova Crne Gore, kazao je predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, na godišnjem koktelu sa novinarima.

On je podsjetio je da rok za izgradnju po sistemu “projektuj i izgradi” 18 mjeseci. Ovaj projekat je potpisan sredinom maja ove godine.

“Usvojen je budžet Opštine u iznosu od 15.720.534 eura, što je u odnosu na nact Odluke o budžetu više za 1. 665.234 eura, kazao je Smolović.

Među projektima koji će biti pokrenuti u narednoj godini, Smolović je istakao nastavak valorizacije planine Bjelasice sa bjelopoljske strane, izgradnju četvrtog dječjeg vrtića, početak radova na izgradnji Osnovne škole “Dušan Korać”, gradskog stadiona, više vodovoda i drugih projekata.

“3. januara, povodom dana Opštine će biti otvoren novi pješački most u Njegnjevu i nova raskrsnica u Ravnoj rijeci, koja je spona sa već asfaltiranih pet kilometara puta prema Bjelasici”, kazao je Smolović.

Na tom dijelu je već izgrađen novi most Rakonje-Ravna rijeka.

Smolović je najavio da rekonstrukciju raskrsnice prema Bolnici, magistralnog puta M 21, dionica Rakonje (semafori) –Ribarevine, u dužini 3,1 kilometra, kao i magistralni put dionica Barski mostogranični prelaz Dobrakovo u dužini 1,7 kilometara a uslijediće i izmještanje gradskog vodovoda Rakonje Ribarevine.

“Započeće radovi na rekonstrukciji Željezničke stanice, izgradnja prve i druge faze gradske saobraćajnice u Resniku, izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, više vodovoda, trotoara sa javnom rasvjetom i drugi projekti", kazao je Smolović.

Ovi projekti će biti finansirani iz sredstava lokalnog budžeta, Direkcije javnih radova Crne Gore, Direkcije za saobraćaj Crne Gore, kredita kod EIB idrugih izvora.

Bonus video: