Crni dim iznad kuća: Pale kablove zbog bakarne žice

“Ovo je još jedan primjer da kaznena politika prema počiniocima prekršaja u životnoj sredini mora biti ažurnija od onih koji je sprovode", navodi Karadžić
1479 pregleda 0 komentar(a)
Čest prizor u Rubežima, Foto: Miodrag Karadžić
Čest prizor u Rubežima, Foto: Miodrag Karadžić

Mještani nikšićkog naselja Rubeža tvrde da se iznad njihovih kuća često širi crni dim, budući da nepoznati počinioci, u blizini saobraćajnice Nikšić—Župa, pale kablove radi bakarne žice koja se nalazi u njima.

I predsjednik Društva mladih ekologa Nikšić Miodrag Karadžić, prije dva dana, imao je priliku da zabilježi crni dim.

“Nimalo lijepa slika se, na svega šest kilometara od gradskog jezgra Nikšića, mogla vidjeti 27. decembra. Uz sami put koji vodi prema Župi, pored halde iza obližnjeg brdašca kuljao je jaki crni dim. Slika koja na trenutak podsjeti na nekadašnje stanje iznad Željezare nikako da postane prošlost za Nikšić i Nišićane”, kazao je Karadžić.

Prema njegovim riječima to je “školski primjer bahatosti i neodgovornosti prema zajednici, koji zaslužuje da se sankcioniše kroz najstrože zakonom dozvoljene mjere”.

“Ovo je još jedan primjer da kaznena politika prema počiniocima prekršaja u životnoj sredini mora biti ažurnija od onih koji je sprovode. Ujedno ovo je i poziv nadležnim institucijama da se više angažuju na terenu”, apelovao je Karadžić.

Bonus video: