Doniraj i ti kosu za izradu perika za žene koje su kosu izgubile usljed bolesti i terapije

Za izradu jedne perike, potrebno je da šest do osam žena donira svoju kosu. Izrada jedne perike traje i mjesec dana
676 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2016. 14:38h

"Lijepa si – moja kosa, tvoja snaga" je kampanja kompanije Biomelem i Televizije Crne Gore, u okviru koje će biti izrađene i donirane perike za žene koje su, usljed bolesti ili terapije protiv malignih oboljenja, ostale bez kose.

Cilj kampanje je prikupiti prirodnu kosu za izradu perika. Perike će, kako je saopšteno, biti izrađivane u Beogradu, a prve će biti završene i besplatno podijeljene u Crnoj Gori u septembru.

Za izradu jedne perike, potrebno je da šest do osam žena donira svoju kosu. Izrada jedne perike traje i mjesec dana.

Iz RTCG su saopštili da u Crnoj Gori godišnje od kancera oboli preko 1.200 žena.

"Gubitak kose je jedan od najstresnijih momenata tokom liječenja za svakog oboljelog, a kada su žene u pitanju, taj stres se dodatno povećava, jer sve mi znamo koliki značaj za ženu ima njena kosa i koliko smo joj posvećene. Iz tih razloga se perika, kod bolesnika na hemoterapiji, tretira kao ortopedsko pomagalo. Cilj naše akcije je da ženama pruži podršku putem doniranja kose za izradu perika - ꞌMoja kosa, tvoja snagaꞌ. Želimo da im ulijemo nadu i da im pokažemo da nijesu same. U tome nam je potrebna i vaša pomoć i podrška“, saopštila je na konferenciji za medije direktorica marketinga RTCG Vanja Šipovac.

Akciji se priključilo preko 30 frizerskih salona, koji će besplatno pružiti uslugu šišanja i feniranja. Dužina kose potrebna za donaciju je 25 i više centimetara i može biti farbana, ali ne i oštećena.

Predsjednik saveza frizera Crne Gore Suad Lukačević objasnio je da je za izradu jedne perike potrebno između šest i osam donacija, te da jedna perika od prirodne kose može da košta i do 1.500 eura.

Direktor kompanije Biomelem Zoran Ilić kazao je da je cilj kampanje da se do septembra obezbijedi bar 30 perika.

Zaštitno lice kampanje je proslavljena rukometašica Bojana Popović, koja je već donirala kosu. Kosu su danas donirale i novinarke RTCG i "Vijesti" Sandra Rmuš i Marija Vasić.

Kosu u Podgorici možete donirati u frizerksim salonima Zoran, u studiju Look by Violeta, u studiju "Moj salon", "Free Style, Modnom studiju "W", kod frizerke "Mire".

U Nikšiću, kosu možete donirati kod Dragane Andrijašević - Frizerski salon "Felicita"; kod Jelene Baćović - Studio "Magic".

U Danilovgradu kosu možete donirati kod Mire Kovačević - Kuća za uljepšavanje "VIP". U Budvi kod Miroslava Mikija Simonovića - Frizerski salon "Black & White 1", salonu "Black & White 2" i "Black & White 3", te kod Bilje Marić - Frizerski salon "Bellezza".

U Hercg Novom kosu možete donirati kod Darije Proročić - Hair Studio "Prestige"; Nede Marić - Frizerski salon "Neda".

U Baru kod Zorana Gojčević - "Zoran"; tek kod Sonje i Milijana - Frizerski studio "Magic".

U Kotoru kosu možete donirari kod Isidore Radić - Frizerski salon "Isidora" logo; kod Duška Radević - Brijačko frizerska zadruga "Bajlo", te kod Dane Petrović - Salon ljepote "Sunflower".

U Tivtu kosu možete donirati kod Bilje Papović - Frizerski salon "Mystique", na Cetinju kod Ivane Tatar - Hair Studio "Creative look", u Ulcinju kod Naime Gorana - Hair & Beauty Salon Naime. U Beranama kosu možete donirati kod Sandre Gojković, u Pljevljima kod Jovana Reljić - Frizerski studio "Lela", te kod Teodore Antonijević - Frizerski salon "Žad".

U Rožajama kosu možete donirati kod Senada Nurkovića - Modni studio "Hair Styles - Henga", u Bijelom Polju kod Rašida Brzača - "Rašid", te kod Eldina Ekija Krivošića - Frizerski studio "Style By Eky".

Galerija

Bonus video: