Omladinski klub: Skrećemo pažnju na prekomjernu upotrebu tehnologije

Pojedini sugrađani imali su priliku da prvi put odigraju monopol, domine, ali i da, kako su naglasili iz Omladinskog kluba, ostvare “živu” komunikaciju sa prijateljima
93 pregleda 2 komentar(a)
Dan društvenih igara- Nikšić, Foto: Omladinski klub Nikšić
Dan društvenih igara- Nikšić, Foto: Omladinski klub Nikšić
Ažurirano: 28.03.2016. 10:59h

Omladinski klub Nikšić organizovao je u lokalu „Propaganda“ Dan društvenih igara sa namjerom da sugrađane podsjete na vremena kada su kvalitetnije provodili slobodno vrijeme. Željeli su da na taj način mlađe sugrađane bar za trenutak odvoje od mobilnih telefona i kompjutera.

„Cilj aktivnosti je bio da se skrene pažnja na sve veću prekomjernu i neadekvatnu upotrebu digitalnih tehnologija koje mogu izazvati razna kako fizička tako i mentalna oboljenja. Žejeli smo i da se građani na par sati prisjete društvenih igara sa kojima su brojne generacije odrasle”, saopštili su iz Omladinskog kluba.

Pojedini sugrađani imali su priliku da prvi put odigraju monopol, domine, ali i da, kako su naglasili iz Omladinskog kluba, ostvare “živu” komunikaciju sa prijateljima.

Iz kluba su sigurni da je Dan društvenih igara, obzirom na veliki broj mladih koji je uzeo učešće u pomenutoj manifestaciji, pokazao da takvih i sličnih aktivnosti fali, tako da planiraju da u njihovim prostorijama organizuju redovno druženje uz razne društvene igre, kreativno-zanatske radionice, filmoteku.

Pored “Propagande” nikšićkim omladincima su u organizaciji manifestacije pomogli i članovi Kluba društvenih igara “Brljok” iz Podgorice koji su im, pored neophodnih instrukcija za neke, njima nepoznate igre, ustuplili veliki broj društvenih igara.

Bonus video: