Alfa centar: Dok žiri nagrađuje ideje, Grbović priča o regionalnom biznis centru

Iz pomenute NVO su predložili Ministarstvu održivog razvoja i turizma organizaciju izložbe svih radova prispjelih na konkurs, kao i javnu raspravu i održavanje okruglih stolova i tribina
69 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2016. 10:53h

Iz nikšićke NVO "Alfa centar" smatraju da upravo završeni Konkurs za idejno arhitektonsko rješenje adaptacije i rekonstrukcije Doma Revolucije u gradu pod Trebjesom je "jedan u nizu prethodnih, a izgleda i budućih poteza kojima se ne želi doprinijeti rješavanju ovog višedecenijskog problema".

Na pomenutom konkursu pobijedilo je idejno rješenje švajcarsko-slovenačkog tima.

Iz "Alfa centra" su podsjetili na obećanja i tzv. "rješavanje" ovog problema.

A obećanja su dolazila sa svih strana. Podsjećaju iz "Alfa centra", počevši od Ministarstva kulture: preko lokalne uprave, pa do Ministarstva održivog razvoja i turizma koje je raspisalo pomenuti konkurs.

"Ono što nas građane posebno zabrinjava je činjenica da će najbolju ideju pratitii izrada detaljnog projekta za koji će neko dobiti par stotina hiljada eura, takođe, našega novca. U isto vrijeme, dok se sprovodi ova procedura i dok žiri na čijem je čelu lokalni službenik Nebojša Adžić nagrađuje ideje, predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović saopštava plan da će izvjesna kineska kompanija na tom mjestu izgraditi regionalni biznis centar", stoji u saopštenju za javnost.

Iz pomenute NVO su predložili Ministarstvu održivog razvoja i turizma organizaciju izložbe svih radova prispjelih na konkurs, kao i javnu raspravu i održavanje okruglih stolova i tribina.

"Ako u ovom momentu ne postoji volja ili nema mogućnosti da se problem Doma Revolucije kvalitetno riješi, bilo bi makar uputno da se nadležni ozbiljno odnose i prema zdanju koje je odnijelo 16 života i da se ova mračna tema prestane zloupotrebljavati u svrhu namicanja novca za raznorazne projekte za koje se unaprijed zna da se neće nikada realizovati", zaključuju iz "Alfa centra".

Galerija

Bonus video: