Stižu triatlonci: Pogledajte spot koji promoviše Kotor kao grad sporta

Ocean Lava Montenegro trka predviđa 1,9 kilometara plivanja, 90 km vožnje bicikla i trčanje stazom dužine 20 km
6 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2016. 12:10h

Da je područje Kotora upisano na UNESCO Listu svjetske baštine - to znate. Kotor je grad kojeg je Lonely planet rangirao na prvo mjesto gradova koje treba posjetiti u 2016. godini.

A Kotor će, zahvaljujući takmičenju Ocean Lava Montenegro, koje će ovog ljeta biti održano u tom gradu, biti upisan i na listu gradova u kojima se održava triatlon.

Danas je na YouTube servisu postavljena kraća verzija promo spota za Ocean Lava Montenegro, koji se održava 3. jula. Glavni junak spota, koji je sniman tokom vikenda, triatlonac Andrej Vištica iz Hrvatske, objavio je i blog post sa snimanja i u njemu opisao oduševljenje prizorima koje je vidio i koji čekaju učesnike takmičenja.

Ocean Lava Montenegro trka predviđa 1,9 kilometara plivanja, 90 km vožnje bicikla i trčanje stazom dužine 20 km.

Takmičari se plivati u Bokokotorskom zalivu, u blizini starog grada.

"Bicikl se vozi Jadranskom magistralom. Staza je ravna ili blago talasasta, a priroda predivna. Vozi se kroz UNESCO zaštićeno područje, s jedne strane je more iz kojeg se uzdižu strme planine. Trče se 2 kruga od starog grada kroz Dobrotu. Cijela staza je uz more, te je potpuno ravna, a prolazi pored mnogih kulturnih spomenika. Dio njih potiče još iz Rimskog i Ilirskog perioda...", navodi Vištica, koji je prvi put u Boki.

Prijave za Ocean Lava Montenegro takmičenje je u toku, putem zvanične stranice.

Galerija

Bonus video: