Nova odala poštu stradalima u ratovima od 1991. do 1999.

"Nova srpska demokratija se danas sa tugom i ponosom sjeća svih onih koji su stradali tokom bombardovanja naše zemlje, kao i svih koji su učestvovali u odbrani njene slobode"
0 komentar(a)
NOVA Danilovgrad, Foto: Nova
NOVA Danilovgrad, Foto: Nova
Ažurirano: 24.03.2016. 18:09h

Delegacija Nove srpske demokratije predvođena predsjednikom Andrijom Mandićem u kasarni "Milovan Šaranović" u Danilovgradu odala je poštu vojniku Saši Stajiću, prvoj žrtvi NATO bombardovanja na SRJ 1999. godine, kao i drugim pripadnicima Vojske Jugoslavije koji su stradali u ratovima od 1991. do 1999.

"Nova srpska demokratija se danas sa tugom i ponosom sjeća svih onih koji su stradali tokom bombardovanja naše zemlje, kao i svih koji su učestvovali u odbrani njene slobode. Tri mjeseca je do tada najveća vojna sila u istoriji čovječanstva, bez ikakvog razloga, bombardovala jedan narod i državu, ubijala civile, rušila mostove, bolnice, stambene objekte, medijske kuće, ambasade... Tri mjeseca je Savezna Republika Jugoslavija gađana bombama sa osiromašenim uranijumom, a posledice se osjećaju i danas, i osjećaće se i u budućnosti. U takvu zločinačku vojnu organizaciju danas pokušava da nas silom ugura marionetski režim Mila Đukanovića, koji je izdao svoju državu 1999. godine, i drugi NATO promoteri sa raznih strana", navodi se u saopštenju Nove.

Dodaju da narod u Crnoj Gori ne zaboravlja ono što mu se desilo 1999. godine.

"I zato je dvije trećine građana Crne Gore protiv učlanjenja u ovaj agresivni vojni savez, i tu činjenicu ne mogu promijeniti namještene, lažirane ankete režimskih plaćenika, niti spinovi medija nakačenih na NATO ambasade u Podgorici. Podsjećamo, takođe, da se na desetine hiljada građana Crne Gore, te 1999. godine, odazvalo pozivu da brani otadžbinu. Taj duh slobode, koji je krasio tradicionalnu Crnu Goru, živi i danas i ne može biti uništen krvavim parama za koje su pojedinci spremni da se prodaju i svoje usluge ponude ubicama naše djece. Delegacije Nove srpske demokratije danas su odale poštu žrtvama ratova od 1991 -1999. i na drugim spomen- obilježjima u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju Nove.

Bonus video: